6 april, 2017 11:00 - 12:00

Op donderdag 6 april is er in het Auditorium van de Kunsthal een lezing Hyperrealisme door Kunsthal directeur Emily Ansenk en galeriehouder Rutger Brandt. Na afloop van de lezing kun je op eigen gelegenheid de tentoonstelling ‘Hyperrealisme. 50 jaar schilderkunst’ bezoeken.

Arrangement

Lezing, bezoek aan de tentoonstelling en koffie/thee met wat lekkers in het Kunsthalcafé €23
Met Museumkaart betaal je voor dit arrangement €11

koop nu tickets

Opening weekend Hyperrealisme_25feb2017_MarcoDeSwart (161).JPG
vrienden2.jpg

Friends First

Word nu Kunsthal Vriend en profiteer direct van de vele Friends First voordelen! Kunsthal Vrienden hebben voorrang, je bent dus verzekerd van een plaats. Deelname aan deze lezing en het bezoek aan de tentoonstelling is voor Vrienden gratis. De catalogus ‘Hyperrealisme. 50 jaar schilderkunst’ en andere leuke producten zijn voor Kunsthal Vrienden met 10% korting te koop in de Kunsthalwinkel.

En last but not least: nieuw aangemelde vrienden krijgen als welkom ook de thee/koffie met wat lekkers bij de lezing gratis! Ben je al Kunsthal Vriend, dan betaal je hiervoor €5 (te betalen aan de kassa van de Kunsthal).

WORD NU VRIEND

Hyperrealistische schilderkunst

De tentoonstelling ‘Hyperrealisme’ presenteert een uniek overzicht van 50 jaar fotorealistische schilderkunst. Met meer dan zeventig werken van drie generaties Amerikaanse en Europese kunstenaars, onder wie Chuck Close, Robert Bechtle, Richard Estes, John Salt en Franz Gertsch, laat de tentoonstelling een ongeëvenaarde verzameling hyperrealistische topstukken zien. De schilderijen – stadsgezichten, portretten en stillevens van uitvergrote consumptiegoederen zoals snoep, glimmende autobumpers en ketchupflessen – wekken de indruk foto’s te zijn. Het resultaat creëert een nieuwe werkelijkheid.

BEKIJK DE TENTOONSTELLING

01_Hyperrealisme_RalphGoings_Kunsthal_Rotterdam.jpg
Ralph Goings, America’s Favourite 1989, Collection of Susan P. and Louis K. Meisel, New York