KunsthalKOOKT & Kweekt festival

19 juni 2015 – 21 juni 2015 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
2
Hal
A
foto Bart Hoogveld
KunsthalKOOKT is terug, en hoe! In deze jubileumeditie van het festival voor de Echte Smaak toont de Kunsthal een ‘verse' generatie producenten die overloopt van idealisme als het gaat om goede en gezonde voeding.

Er wordt volop gekookt en het publiek kan de beste producten proeven van gepassioneerde standhouders die geen enkele concessie doen aan de Echte Smaak. Bezoekers maken kennis met andere foodfestivals in de stad en... dit jaar wordt er ook gekweekt! 

Jubileumeditie!

KunsthalKOOKT vraagt sinds haar eerste editie in 2004 aandacht voor een duurzame en gezonde eetcultuur en is hiermee de ‘moeder' van alle eerlijk eten-festivals van Nederland. Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juni wordt het verhaal achter goed voedsel nog verder uitgediept. 

Grootste overdekte streekproductenmarkt 

Kloppend hart van KunsthalKOOKT is de grootste overdekte streekproductenmarkt van Nederland. In deze ‘Markthal' bieden circa negentig veelal kleinschalig werkende ondernemers hun waren aan. Van brood dat de tijd heeft gekregen om te rijzen en fruit dat heeft mogen rijpen tot groente die direct van het land komt. Maar ook de natuurgetrouw gekweekte slakken van Slow Escargots, het indrukwekkende biologische kruidenassortiment van Ecoville, de nieuwste Ark van de Smaak producten van Slow Food en Rotterdamse koffie, bier en zwammen. Om mee naar huis te nemen of in festivalsfeer op te eten. Wat heet: KunsthalKOOKT biedt dit jaar ook een podium aan andere eetfestivals die de stad rijk is, zoals Rotterdamse Oogst, Rotterdamse Kost, Rauwkost en het multiculturele Rotterdamse Eetplein Djemaa el Fna.

Het Kooktheater 

In het Kooktheater kun je drie dagen lang je licht opsteken, onder meer door te luisteren en te kijken naar koks en te proeven van de allerbeste ingrediënten waar zij de hand op weten te leggen - omdat goed eten beter smaakt. De Wijkkeuken van Zuid vertelt het verhaal achter de iftar-maaltijden van de Ramadan en aan het woord zijn onder meer Jan Kruijsse, de enige ‘wilde' zeewiersnijder van Nederland, en de chefs van het 100% duurzame restaurant ‘Aan Zee' in de duinen van Oostvoorne. Ook het Internationale Jaar van de Bodem wordt belicht. Kwekers vertellen over het belang van een gezonde bodem, het fundament van ons bestaan. Je kunt op ‘spreekuur' bij de tuinman van de Rotterdamse stadsboerderij Uit Je Eigen Stad. Ook is er een speciale vertoning van de film ‘Portret van een tuin' met aansluitend een gesprek met Daan van der Have (Villa Augustus) en de tuinman en tuinvrouw van Dordwijk in Dubbeldam, het eeuwenoude landgoed waar hij woont.

Tomatenfabriek 

De Kunsthal brengt de vijfde editie van KunsthalKOOKT naar ‘the next level' en breidt het festival uit met de wonderlijke tentoonstelling ‘De Tomatenfabriek'. De bezoeker wordt op een vrolijke manier ondergedompeld in alles wat met de tomaat te maken heeft. Ook wie nog niet besmet is met het ‘moestuinvirus' wordt uitgedaagd zelf te ontdekken hoe tomaten groeien en wat je ermee kunt maken. Door middel van een interactief parcours volg je het hele kweekproces van zaadje tot plant, kun je tomaten verzorgen en maak je van je oogst zelfgemaakte tomatensoep of ketchup zonder suiker. Inclusief etiket voor op de verpakking. Tot slot wordt de smaak van de fijnproever getest tijdens het blind proeven van de meest uiteenlopende soorten tomaat. Wie wil er niet voor één dag boer, kok en directeur zijn van ‘De Tomatenfabriek'?

Meer

Deelnemers KunsthalKOOKT & Kweekt

Albron & GIJS • Allergieplatform • Ataro Food & Spices • Atlantica verse zeewieren • Bartje Boemboe • Biet&Boon • BoereGoed • Booij Kaasmakerij • bouillon! magazine • brood vanmenno • BUBBLES BY BRUUD &Bommels Conserven • CiderCider • Cuppa Joe • De Bonte Koe • De Buik van Rotterdam• De Ketchupfabriek • De Kookboekhandel •De Wijndragers b.v. • Distilleerderij H. van Toor Jz. • Djemaa el fna • ECOVILLE Groente & Fruit • Fenix Food Factory • Firma Bijten •FoodSwitch • FROMAGERIE L'AMUSE •Giraffe Coffee Roasters • Growyourthings •Hanhmade • Hay Hermans Food Photography • Hello Fresh • Het andere restaurant • Hottie Sambal • Jordy's Bakery •Jules Destrooper • Kaapse Brouwers • KAF & KOREN • Kesbeke • Kleinstesoepfabriek •KOEKELA • Kookpunt • Koppert Cress •Landgoed Op Hodenpijl & Indigo & ROOTZ •Lekkers uit Hongarije • Meatcuisine •Metropolitan Deli • Mijn gedroogd fruit •MissC Music & Granola met Pameijer •Mobipers • NIVEN • Odin • Philadelphia zorg• Pieman Bakery • Pinkyrose • PRIKBAR •Rauwkost • Rechtstreex • Rijk Zwaan •ROTTERDAMSCHE CONFITUUR • Rotterdamse Kost • Rotterdamse Oogst • Royal Pride • I Sapori di Corbara • Happy Cooking • SAJOER • Slow Escargots • Slow Food met: Vereniging Producenten Boeren Leidse Kaas en Boter, Stichting Presidium Boeren Goudse Oplegkaas, Jacob Beeker Jerseyvlees, Schaapskooi Ottoland, YFM, Zino Urban Bistro, Liever Lokaal en De Wilde Kalender, Wildpluk en Vreekens zaden, Van Agtmaal Walnootolie, Wijnwinkel De Proeftafel, Proeverij De Pronckheer, De Goede Vissers & co • Stadslandbouw Schiebroek-zuid • STEK de stadstuinwinkel • Stielman Koffiebranders • SUE •TERROIRWIJN • Treuren wild & gevogelte •Uit Je Eigen Stad • Vers Hoeksche Waard •Vers Rotterdam • Vlaamsch Broodhuys • De Wijkkeuken van Zuid • Wijnkoperij de Gouden Ton • Wijnkoperij Platenburg •Willem&Drees • Zeemansboter • Zegro • Zorgboerderij de Buytenhof

Pers

Vul uw gegevens in als u bestanden bij deze tentoonstelling wilt downloaden.

Open formulier