Designprijs Rotterdam 1996
De nominaties

Feb. 3, 1996 – March 17, 1996 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
3
This page is not available in English.

Uit de bijna driehonderd inzendingen werden er dit jaar slechts zeventien geselecteerd. Deze kleine selectie weerspiegelt volgens de nominatiecommissie echter wel de tendensen die op het gebied van de Nederlandse vormgeving waar te nemen zijn.

Dat traditioneel sterke disciplines als grafische vormgeving, meubelontwerpen en accessoires nu ontbreken is volgens diezelfde commissie te wijten aan een zekere gekunsteldheid, aan een gebrek aan verfrissende ideeën, die er echter weer wel zijn op de terreinen van nieuwe media, mode en industriële vormgeving.

De jury bestaat dit jaar uit Paolo Antonelli, designconservator bij het Museum of Modern Art in New York, Alfredo Arribas, architect/interieur- en meubelontwerper uit Barcelona en Rick Poynor, hoofdredacteur van EYE, tijdschrift over grafische vormgeving.

Ook dit jaar wordt weer de keuze van het publiek bekendgemaakt. De bezoekers van de tentoonstelling, die tot en met 17 maart te zien is, kunnen hun favoriete product aanwijzen. De uitslag daarvan wordt tijdens de prijsuitreiking op 2 maart bekendgemaakt.

foto_87_2.jpg