HOME/LIFE
121 kinderen uit 11 steden fotograferen hun wereld

Jan. 29, 2003 – March 9, 2003 Deze tentoonstelling is afgelopen
This page is not available in English.

15.000 foto's

In Boedapest, Cairo, Jakarta, Johannesburg, Moskou, New Delhi, New York, Nairobi, Paramaribo, Parijs en Rotterdam doen de kinderen - gemiddelde leeftijd 13 jaar - verslag van een leven in de loopgraven van de moderne en soms meedogenloze wereld waarin hun ouders de weg zijn kwijt geraakt. De meesten wonen bij pleegouders, in een opvanghuis of zwerven over straat.

In elke stad volgden tien tot twintig kinderen een serie workshops waar professionele fotografen ze de basistechniek leerden en het zelfvertrouwen gaven om hun eigen inzichten te volgen. Uit 15 duizend foto's werd een selectie gemaakt voor deze tentoonstelling, een boek en een website. De foto's worden getoond in zestien aaneengeschakelde abri's. Deze verlichte bushokjes staan op het plein tussen de Kunsthal en het Natuurmuseum en zijn dag en nacht toegankelijk.

De website www.homelessworld.org is gemaakt door jongeren uit de krottenwijken van Nairobi. De tentoonstelling was eerder te zien in Jakarta tijdens het festival JakArt 2002 en zal na Rotterdam nog een aantal steden aandoen.

Publicatie

HOME/LIFE, Stichting Homeless World, 2003, (ISBN 90-77180-01-X)