This is how we work
Portraits by photographer Joost van den Broek

March 30, 2011 – April 25, 2011 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
A
Zo werken wij
cover
This page is not available in English.

Hóe komt een kunstwerk tot stand? Gek genoeg wordt die vraag niet vaak gesteld: kunstwerken 'zijn' er gewoon. Ze hangen in musea, worden getoond bij galeries of ze staan schijnbaar plotseling op een plein of rotonde. Bij een schilder lijkt  de vraag vrij eenvoudig te beantwoorden; veel mensen kunnen zich wel een voorstelling maken van een schildersatelier. Maar hoe werken kunstenaars die licht- of geluidskunstwerken maken of films die niet voor de bioscoop bestemd zijn?

Sacha Bronwasser foto Joost van den Broek.jpg
Sacha Bronwasser, foto Joost van den Broek

Op zoek naar het antwoord bezoekt Sacha Bronwasser twee jaar ateliers, werkplaatsen, musea, oefenruimtes, galeries, studio's en gaat zelfs het bos in. Ze observeert, praat en vraagt door. De weg naar een kunstwerk blijkt geplaveid met twijfels, meevallers, obstakels, geworstel met verf of onwillige aannemers, lumineuze of slechte invallen en een denkproces dat dag en nacht doorgaat.  Joost van den Broek fotografeert de kunstenaars begin 2011 in de context van hun dagelijkse praktijk. Hij werkt zeer geconcentreerd op intuïtie en gevoel. Op een moment van ontspanning van zijn model slaat hij zijn slag. 

Boekpresentatie

Op woendag 30 maart om 16.00 uur vindt de boekpresentatie plaats in de Kunsthal. Tevens wordt de tentoonsteling van Joost van den Broek geopend met portretten uit het boek.

Publicatie

Het boek 'Zo werken wij' van Sacha Bronwasser verschijnt bij NAi Uitgevers (ISBN 978-90-5662-801-7, prijs € 22,50). 

Het boek is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten, Prins Bernard Cultuurfonds, Mondriaan Stichting en Fonds BKVB

NathalieJB2 - foto Joost van den Broek.jpg
Nathalie JB2, foto Joost van den Broek