Martin Parr
Japanese Commuters

Feb. 12, 2000 – March 26, 2000 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
5
This page is not available in English.

De fototentoonstelling 'Japanese Commuters' biedt het Westerse publiek een even vervreemdende als hilarische confrontatie met dit typische Japanse fenomeen. Iedereen die Japan bezoekt verbaast zich over het grote aantal slapende (vooral mannelijke) Japanners in de metro. 

Vervreemdende en hilarische confrontatie met een Japans fenomeen

De hoeveelheid slapende mensen heeft uiteraard te maken met de lange reis die de meesten dagelijks afleggen om bij hun werk te komen. Voor zakenmensen, maar ook voor studenten, is de metro dan ook een uitgelezen plek om hun chronische slaapgebrek te compenseren. Bovendien zijn Japanse metro's en treinen keurig verwarmd in de winter en airconditioned in de zomer en een veilig vervoermiddel. Tenslotte moet worden opgemerkt dat Japanse gerechten vaak relatief veel koolhydraten bevatten, die langzaam verteren en de mensen slaperig maken.

Martin Parr werd in 1952 geboren in Epsom, Londen. Momenteel woont hij in Bristol. Parr is lid van het befaamde foto-agentschap Magnum. Parrs werk is te zien geweest op eenmans- en groepstentoonstellingen in onder andere New York, Parijs en Stockholm.

Publicatie

Martin Parr, Japonais endormis

Samenwerking

Galerie du Jour Agnès B., Parijs

foto_189_1.jpg