za 12 Jun
12:00 - 17:00
Take Over

Chicks and the City Behind the Sheets

Op zaterdag 12 juni wordt het Auditorium van de Kunsthal overgenomen door de meiden van Chicks And The City. Met de tentoonstelling Youthquake als inspiratiebron, trakteren ze je op een dag vol prikkelende gesprekken, fotoshoots, opnames voor een uitzending van Chicks On Screen en Silent Disco. Dj So Fetsay zal de middag muzikaal hosten.

De Chicks gaan in hun podcasts in gesprek met een aantal gasten die zich letterlijk het hemd van het lijf laten vragen. En ook de Chicks zelf geven zich - laag voor laag - steeds meer bloot, om zo steeds dichter bij zichzelf en de kern van het gesprek te komen. Speciale gasten zijn onder meer de tachtigjarige muze Joyce Kaesberry, Miss Nederland genomineerde Rosalie Spee en moeder en dochter Lya Pijpers en Natasja Morales.

Geef je bloot!

Het publiek mag de kleren aanhouden, maar ontkomt niet aan een stevige ondervraging. Wat betekent ouder worden voor jou? Wanneer ben je eigenlijk oud? En wanneer ben je jong? Wat zou je tegen je jongere ik willen zeggen? Hoe belangrijk is mode voor jou, en wat wil jij uitdrukken met de kleding die je aanhebt? En verstop je iets van jezelf door bepaalde kleding te dragen? Be prepared!

Wat

Chicks And The City Behind the Sheets

Wanneer

Zaterdag 12 juni van 12.00 – 17.00 uur

Deelname is gratis op vertoon van een geldig Kunsthal toegangsbewijs. Boek nu je tijdslot op www.kunsthal.nl/tickets of stem af op de livestream 

Programma 
Behind the Sheets

12.00 -  
13.00 uur

Intro met DJ So Fetsay

De chicks nemen de Kunsthal over! De DJ booth staat klaar, en DJ So Fetsay zorgt voor de knallende beats. Wat is muziek waar jij je écht vrij op voelt? Laat je inspireren door de muziekkeuze van de chicks en dans mee!

13.00 -
13.20 uur

Live podcastopname door chick Muza met Rosalie Spee

Wat is de rol van mode in ons leven? De 18-jarige Miss Nederland 2021 genomineerde Rosalie uit zichzelf via haar outfits. Tijdens de podcast met Rosalie Spee gaan we in op de invloed van kleding op ons dagelijks leven. Hoe kan dit ervoor zorgen dat jij je zelfverzekerder voelt? 

13.30 -
13.50 uur 

Live podcastopname door chick Muza met Joyce Kaesberry

Joyce schittert op een aantal foto’s gemaakt door fotograaf Harmen Meinsma, te zien in de tentoonstelling Youthquake. Bestaat er zoiets als ‘de eeuwige jeugd’? Wat is de relatie tussen schoonheid en ouder worden? We bespreken het met de 80-jarige muze Joyce Kaesberry. 

14.30 -
14.50 uur

Live podcastopname door chick Lisa met Pien Merkx

Hoe wordt genderexpressie door middel van kleding toegepast in de LGBTQ-community? Pien Merkx, Miss Leather 2021, heeft een uitgesproken mening en strijdt voor de acceptatie en zichtbaarheid van leer in deze gemeenschap. Pien zal zelf volledig in leer haar opwachting maken.

15.00 -
15.20 uur

Live podcastopname door chick Cheyenne met moeder en dochter Lya Pijpers en Natasja Morales  

Worden zaken als stijl en schoonheidsidealen doorgegeven van moeder op dochter? Wat doet een generatieverschil met de visie op schoonheid? In de laatste podcast van de dag gaat chick Cheyenne met moeder en dochter Lya Pijpers en Natasja Morales in gesprek.

15.20 -
17.00 uur

Fotoshoot Chicks and the City

Hoe graag staan de chicks zelf voor de camera? En hoe belangrijk is mode in het leven van de chicks? Fotograaf en chick Sanne Sophie zal de meiden ieder op eigen wijze vastleggen. 

afbeelding Youthquake.jpg
Flapper dresses in de tentoonstelling Youthquake
5. My Dear Joyce, foto Harmen Meinsma.jpg
My Dear Joyce, foto Harmen Meinsma

Over Chicks And The City

In 2004 bedacht mediamaker Natasja Morales het concept Chicks and the City (CATC): meidenradio als participatieproject in Rotterdam. Nu, 17 jaar later, is CATC een breed mediaplatform. Op verschillende manieren en in diverse media - live en online – worden items gemaakt, content gerealiseerd en activiteiten georganiseerd. Vóór en dóór meiden en iedereen die geïnteresseerd is in deze belevingswereld. De meiden van CATC werken aan talkshows, podcasts, social media, YouTube  & TV series, livestreams, mediaworkshops en educatieve events.

CATC is een talentontwikkelingstraject waarbij meiden in de leeftijd 15-25 jaar uit de haarvaten van de stad al doende leren. Deze Kunsthal LIVE Take Over is samengesteld en wordt georganiseerd door de chicks van CATC, begeleid door kunstenaar Roxette Capriles. 

Zie ook

Kunsthal Rotterdam is weer open!
Alleen online tickets. Boek nu je tijdslot. Lees hoe je samen met ons zorgt voor een fijn en veilig bezoek.
Boek nu