zo 28 Jul
13:00 - 17:00
Positive Fushion

Kunsthal Live op zondag 28 juli

Geniet deze zomer zes zondagen lang van live muziek en DJ’s, food & drinks en fashion & art tijdens het gratis buitenfestival Kunsthal LIVE OP ZONDAG. Zondag 28 juli staat in het teken van positive Fushion! De muziek van de 7-koppige band KOFFIE uit Amsterdam laat zich niet zomaar in een hokje plaatsen. Het is geen pure afrobeat, pop, funk of jazz, maar een krachtige fusie van al deze stijlen samen.

Met virtuoze improvisaties en aanstekelijke afrobeat-grooves is KOFFIE gegarandeerd de gangmaker tijdens deze Kunsthal LIVE OP ZONDAG! Sinds 2013 tourt KOFFIE non-stop door Nederland en hebben de muzikanten drie albums uitgebracht. Met nummers als Éh Lady en Huntu speelde KOFFIE eerder op onder andere het North Sea Jazz Festival, Zwarte Cross en het Blue Balls Festival in Zwitserland het dak eraf!

Voorprogramma

Fresh funk, good vibes en positieve energie - dat is hoe Banana Savannah op 28 juli Kunsthal LIVE OP ZONDAG aftrapt. De band brengt een frisse mix van 70s funk in de traditie van legendes als James Brown, Curtis Mayfield en Parliament-Funkadelic. Misschien komt er zelfs nog wat disco voorbij.. Met Banana Savannah is in ieder geval een ding zeker: dansen zul je!

De host van deze zondag is MC, vocalist en acteur Gery Mendes en DJ Franky Sticks (The Re:Freshed Orchestra) staat voor je klaar achter de draaitafel met een fijne selectie aan tunes.

Banana Savannah photo 1.jpg
Banana Savannah

Programma zondag 28 juli 

13.00 uur DJ Franky Sticks
14:00 uur Banana Savannah
15:15 uur KOFFIE
16:00 uur DJ Franky Sticks

Specials zo 28 juli 

12:00 - 13:00 Silent Disco
14:15 - 15:00  Special Tour
Street Dreams
16:00 - 16:45 Museumpark Natuurtour
13:00, 14:00, 15:00, 16:00 Tours Joana Vasconcelos
hele dag Kids Schatgravers
Speurtocht
hele dag Mobiele Atelier
All you can Art

Special Tours

Iedere zondag om 14.15 uur kun je de tentoonstelling ‘Street Dreams’ door de ogen van echte Rotterdamse smaakmakers zien. In een special tour - in samenwerking met het HipHopHuis - ontdek jij hun passie voor hiphop en streetwear. Zondag 28 juli is het de beurt aan goede vrienden Ferukh Ahmed en Yassine Salihine.

Ferukh is een ‘corporate guy’ met een enorm warm hart voor de maatschappij. Zo was hij de man achter het welbekende koffiezaakje Espresso Dates, opgezet met zijn vrouw en zwager, wat lange tijd een belangrijke ontmoetingsplek in Rotterdam was. Hij is een echte bruggenbouwer en verbinder (hij wordt niet voor niets ‘Mister Nokia’ genoemd) die van mening is dat een gesprek niet gevoerd - maar gezien en gevoeld moet worden. 

‘Cutting up and rearranging’ is de centrale filosofie van Yassine Salihine: of dat nu is als industrieel ontwerper voor onder andere Adidas, bij het schrijven en performen van poëzie, of het les geven aan Industrial Design studenten op de kunstacademie. Van hiphop leerde Yassine dat je de macht hebt om jezelf te definiëren en je je identiteit kunt bouwen met samples die in je leven voorhanden zijn. Ontdek op 28 juli het persoonlijke verhaal van dit bijzondere duo!

Wil je zeker zijn van een plekje in de tour? Meld je dan snel aan via aanmelden@kunsthal.nl

En ook: de kunstenaars van All you can Art staan elke zondag buiten in hun mobiele atelier klaar om de kunstenaar in jou naar boven te halen. En ga op stap met een stadsbioloog van het Natuurhistorisch Museum en ontdek de natuur van het Museumpark.

Tours Joana Vasconcelos

Dit weekend opent de tentoonstelling 'I'm Your Mirror'. Dompel je onder in de verleidelijke, humoristische wereld van Joana Vasconcelos tijdens de gratis instaptour! Aanmelden kan op de dag zelf bij de bakfiets, let op, vol is vol!

Kids

Het festival warmt elke zondag vanaf 12.00 uur op met een Silent Disco. En kinderen en families kunnen zich de hele middag uitleven tijdens de ‘Schatgravers speurtocht’ in en om het Kunsthalgebouw.

koffie_band_breed_LR.jpg
KOFFIE
Kunsthal LIVE OP ZONDAG_8juli2018_foto MarcoDeSwart (102)_LR.jpg
LIVE OP ZONDAG
franky-2.jpg
DJ Franky Sticks

FOTO EN VIDEO

Tijdens Kunsthal LIVE OP ZONDAG worden er foto- en video-opnames gemaakt. Door deel te nemen aan het festival ga je akkoord met gebruik van deze foto- en filmbeelden door de Kunsthal Rotterdam.

Kijk hier voor alle zondagen