vr 12 Okt
Kunsthal X IFFR

MASH-UP! 2018

Kunsthal Rotterdam en International Film Festival Rotterdam slaan op vrijdag 12 oktober voor de vijfde keer op rij de handen ineen voor MASH-UP! Ook in deze jubileumeditie betekent dat weer een unieke voorpremière, een bijzondere tentoonstelling en een spetterend feest.

De avond begint met de voorpremière van de prijswinnende film Girl van de Vlaamse filmmaker Lukas Dhont. Vervolgens laten we je 'los' in de grootste hal van de Kunsthal om de zinsbegoochelende kunstwerken in de tentoonstelling 'Actie <-> Reactie: 100 jaar kinetische kunst' te ervaren. De avond eindigt met feest in het Kunsthalcafé, waar we de vijfjarige samenwerking tussen IFFR en de Kunsthal vieren met een optreden van Luka en DJ Git Hyper. 

Unieke voorpremiere 

Girl is het sensationele speelfilmdebuut van de Vlaamse filmmaker Lukas Dhont. Het vertelt het verhaal van Lara, een vijftienjarig meisje dat is geboren in een jongenslichaam en ballerina wil worden. De hoofdrol wordt indrukwekkend vertolkt door de veelbelovende acteur Victor Polster, die op het filmfestival van Cannes de Un Certain Regard-prijs voor beste acteur in de wacht sleepte. En dat is niet de enige prijs die Girl won op Cannes 2018. Ook de FIPRESCI-prijs, de Caméra d’or en de Queer Palm voor beste lgbt-film gingen mee naar huis

Tickets voor de film zijn inmiddels uitverkocht.

Voel, kijk, hoor en onderga Actie <-> Reactie!

In de tentoonstelling ‘Actie <-> Reactie. 100 jaar kinetische kunst’ ontdek je een indrukwekkend overzicht van kunstwerken waarin licht en beweging centraal staan. Je kunt ruim tachtig werken bewonderen van de beroemdste kunstenaars uit de twintigste eeuw, die aan de ontwikkeling van de kinetische kunst hebben bijgedragen. 

Te zien is werk van de pioniers van de kinetische kunst, zoals de draaiende rotorreliëfs van Marcel Duchamp, de mobiles van Alexander Calder en werk van Jean Tinguely en Victor Vasarely. Ook zijn er vele gevleugelde namen als Julio Le Parc, Bridget Riley, Jan van Munster en Dan Flavin, en is de jongste generatie kunstenaars te zien. De kunstwerken prikkelen al je zintuigen, en juist doordat jij als toeschouwer deelneemt, ontstaan de meest bijzondere waarnemingen. Voel, kijk, hoor en onderga de ritmes, trillingen, wervelingen en krachtvelden. Tijdens de MASH-UP! heb je de unieke kans om deze tentoonstelling tot middernacht te bezoeken! 

Feest

Om de vijfjarige samenwerking kracht bij te zetten, treedt de Rotterdamse singer- songwriter Luka op in het Kunsthalcafé. Daarna draait DJ Git Hyper tot 2.00 uur uit zijn grote platencollectie vol soul, funk en met een vleugje hiphop.

Je kunt een ticket kopen voor de gehele avond (inclusief filmvertoning) of alleen voor de tentoonstelling en het feest. De film is Nederlands en Frans gesproken en Engels ondertiteld.

19:00 Inloop 
19:30 Intro + film 
21:00 (tot 00:00 uur) Expo 
21:00 Feest met singer songwriter Luka en DJ Git Hyper (tot 02:00)  

Tickets zijn NU te koop!

Tickets voor de combi film/expo/party zijn uitverkocht.
Koop nu snel je tickets voor expo/party!

Film, expo & party €21,50 (SOLD OUT!)
Expo & party €14,50

Koop nu je ticket!

IFFR-KH-Mash up-5jaar-def.png
girl-1_LR.jpg
Still uit de film 'Girl'
01. Julien Le Parc,Lumière alternée, 1966, lichtinstallatie, particuliere collectie.jpg
Julio Le Parc Lumière alternée, 1966/1993 Lichtinstallatie © Atelier Julio Le Parc / © ADAGP, Parijs 2018

Zie ook