vr 12 Okt
Kunsthal X IFFR

MASH-UP! 2018

Kunsthal Rotterdam en International Film Festival Rotterdam slaan op vrijdag 12 oktober voor de vijfde keer op rij de handen ineen voor MASH-UP! Ook in deze jubileumeditie betekent dat weer een unieke voorpremière, een bijzondere tentoonstelling met live act en een spetterend feest.

De avond begint met de voorpremière van de prijswinnende film Girl van de Vlaamse filmmaker Lukas Dhont. Vervolgens laten we je 'los' in de grootste hal van de Kunsthal om de zinsbegoochelende kunstwerken in de tentoonstelling 'Actie <-> Reactie: 100 jaar kinetische kunst' te ervaren. De avond eindigt met feest in het Kunsthalcafé, waar we de vijfjarige samenwerking tussen IFFR en de Kunsthal vieren.

Unieke voorpremiere

Girl is het sensationele speelfilmdebuut van de Vlaamse filmmaker Lukas Dhont. Het vertelt het verhaal van Lara, een vijftienjarig meisje dat is geboren in een jongenslichaam en ballerina wil worden. De hoofdrol wordt indrukwekkend vertolkt door de veelbelovende acteur Victor Polster, die op het filmfestival van Cannes de Un Certain Regard-prijs voor beste acteur in de wacht sleepte. En dat is niet de enige prijs die Girl won op Cannes 2018. Ook de FIPRESCI-prijs, de Caméra d’or en de Queer Palm voor beste lgbt-film gingen mee naar huis

Voel, kijk, hoor en onderga Actie <-> Reactie!

In de tentoonstelling ‘Actie <-> Reactie. 100 jaar kinetische kunst’ ontdek je een indrukwekkend overzicht van kunstwerken waarin licht en beweging centraal staan. Je kunt ruim tachtig werken bewonderen van de beroemdste kunstenaars uit de twintigste eeuw, die aan de ontwikkeling van de kinetische kunst hebben bijgedragen. 

Te zien is werk van de pioniers van de kinetische kunst, zoals de draaiende rotorreliëfs van Marcel Duchamp, de mobiles van Alexander Calder en werk van Jean Tinguely en Victor Vasarely. Ook zijn er vele gevleugelde namen als Julio Le Parc, Bridget Riley, Jan van Munster en Dan Flavin, en is de jongste generatie kunstenaars te zien. De kunstwerken prikkelen al je zintuigen, en juist doordat jij als toeschouwer deelneemt, ontstaan de meest bijzondere waarnemingen. Voel, kijk, hoor en onderga de ritmes, trillingen, wervelingen en krachtvelden!

Feest

We sluiten de avond af in het Kunsthalcafé waar we tot in de nacht zullen feesten om vijf jaar MASH-UP! te vieren!

19:00 Inloop 
19:30 Intro + film 
22:00 (tot 00:00 uur) Expo + live act
22:00 Feest (tot 02:00)  

IFFR-KH-Mash up-5jaar-def.png

Koop nu je ticket!

Tickets zijn NU te koop!

Koop nu snel je tickets voor de combi film/expo/party of een ticket voor expo/party!

Film, expo & party €21,50 
Expo & party €14,50

 

 

girl-1_LR.jpg
Still uit de film 'Girl'
01. Julien Le Parc,Lumière alternée, 1966, lichtinstallatie, particuliere collectie.jpg
Julio Le Parc Lumière alternée, 1966/1993 Lichtinstallatie © Atelier Julio Le Parc / © ADAGP, Parijs 2018

Zie ook