wo 24 Okt
11:00 - 13:00
Meet the artist!

Masterclass Daan Roosegaarde

Kunsthal Rotterdam presenteert in samenwerking met de Willem de Kooning Academy een reeks masterclasses - exclusief voor studenten en Kunsthal Vrienden - door bijzondere kunstenaars. Na inspirerende masterclasses van onder andere fotograaf Peter Lindbergh, fotograaf en kunstenaar Erwin Olaf, choreograaf Conny Janssen, architect Rem Koolhaas en fashion artists Viktor&Rolf, is het nu de beurt aan de Nederlandse kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde. Ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Actie <-> Reactie. 100 jaar kinetische kunst’ geeft hij op woensdag 24 oktober een masterclass waarin het thema ‘Van shit naar schoonheid’ centraal staat.

In zijn masterclass vertelt Daan Roosegaarde over zijn praktijk en inspiraties en gaat hij dieper in op het thema ‘Van shit naar schoonheid’. Hoe kun je invloed hebben op je omgeving en deze beter en mooier maken? Wat zijn de mogelijkheden die jouw omgeving je biedt? Ook zal hij enkele geselecteerde portfolio's van studenten bespreken. De voertaal van de masterclass is Engels.

Daan Roosegaarde

Daan Roosegaarde (1979) is een creatieve denker en maker van sociale ontwerpen die de relatie tussen mens, technologie en ruimte onderzoeken. Zijn fascinatie voor natuur en technologie reflecteert in zijn iconische ontwerpen zoals Smart Highway (wegen die overdag door zonlicht opladen en ’s nachts licht afgeven), WATERLICHT (een virtuele overstroming die van 25 t/m 27 oktober in het Museumpark in Rotterdam wordt getoond) en Smog Free Project (’s werelds eerste smogstofzuiger die sieraden van smog maakt).

Roosegaarde studeerde af aan Het Berlage Instituut met een master in Architectuur. In 2007 richtte hij Studio Roosegaarde op, waar hij samen met zijn team van designers en ingenieurs werkt aan een betere toekomst. Samen creëren ze ‘Landschappen van de Toekomst’ en ontwikkelen ze slimme, duurzame prototypes voor de steden van morgen. Roosegaarde is een Young Global Leader van het World Economic Forum en is tot Kunstenaar van het jaar 2016 verkozen.

Programma woensdag 24 oktober

10:30-11:00 Inloop
11:00-13:00 Masterclass door Daan Roosegaarde in het Auditorium
Vanaf 13:00 Na de Masterclass is er gelegenheid de tentoonstelling 'Actie <-> Reactie. 100 jaar kinetische kunst' te bezoeken

Aanmelden Studenten

De kosten voor deelname aan de Masterclass zijn €7,50, inclusief bezoek aan de tentoonstelling 'Actie <-> Reactie. 100 jaar kinetische kunst'. Na aanmelding via onderstaand formulier ontvang je een mail met een link naar de ticketshop.

Aanmelden Kunsthal Vrienden

Kunsthal Vrienden melden zich aan door een mailtje te sturen naar vrienden@kunsthal.nl. Deelname voor Kunsthal Vrienden is gratis. Wil je meer weten over de voordelen van Kunsthal Vriendschap? Kijk dan hier.

Zie Ook