15 maart, 2016 20:00

Culturele talkshow De Derde Dinsdag geeft in highspeed tempo een update met previews van wat er de komende maand te beleven is op het gebied van theater, muziek, film, beeldende kunst, festivals en meer in Rotterdam. Deze editie strijkt het gezelschap tot in de late uurtjes neer bij de Kunsthal. Vanaf 20.00 uur bent je van harte welkom. Bepaal zelf de entreeprijs!

Anna Visser vraagt haar gasten het hemd van het lijf. Elke editie wordt zij bijgestaan door een speciale gast. Aankomend seizoen is dit een rijke selectie van ‘Jonge Blommen & Oude Rotten’; kunstenaars, artiesten, makers en opinieleiders die hun sporen inmiddels verdiend hebben of juist net komen kijken. Dit keer is onze speciale gast Bianca van der Schoot. Met ingang van seizoen 2016-2017 volgt zij Alize Zandwijk op als artistiek leider van het Ro Theater. Zij ontwikkelt samen met Johan Simons, artistiek directeur van Theater Rotterdam, het nieuw te vormen ‪stadstheater‬ in Rotterdam.

Dé reizende liveshow over kunst & cultuur.
Dinsdag 15 maart, 20.00 uur, Kunsthal Rotterdam.
 

The Museum of Everything presenteert een groots en toonaangevend overzicht van meer dan honderd onafhankelijke en niet-academische kunstenaars uit de 19e, 20e en 21e eeuw van over de hele wereld. The Museum of Everything is befaamd om zijn krachtige en imposante installaties, waarin het werk wordt gepresenteerd van kunstenaars die opereren buiten het domein van de academische kunst, de officiële kunstgeschiedenis en haar logica en taal. Ontdek de machtige sprookjespanorama’s van de conciërge Henry Darger uit Chicago, het droomuniversum van de Indiase wegenbouwer Nek Chand Saini, de torenhoge visioenen van de Chinese fabrieksarbeidster Guo Fengyi, en de grafische vertolkingen van de Afro-Amerikaanse Sam Doyle die een bron van inspiratie vormden voor Jean-Michel Basquiat.

PROGRAMMA

DDD_Eflyer_Mrt_2016 Kunsthal Rotterdam.jpg