26 april, 2018 11:00 - 13:00

Kunsthal Rotterdam presenteert in samenwerking met de Willem de Kooning Academie jaarlijks een reeks masterclasses - exclusief voor studenten en Kunsthal Vrienden - door bijzondere kunstenaars. Na inspirerende masterclasses van onder meer fotograaf Peter Lindbergh, fotograaf en kunstenaar Erwin Olaf, choreograaf Conny Janssen, sterarchitect Rem Koolhaas en kunstenaar Melanie Bonajo, is het op donderdag 26 april de beurt aan de Deense kunstenaar Michael Kvium (1955). Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Michael Kvium, Circus Europa’ zal hij in gesprek gaan met studenten en een selectie van portfolio’s behandelen.

Kvium is bekend van zijn figuratieve beeldtaal waarin existentiële thema's van het mens-zijn aan bod komen. In de tentoonstelling ‘Circus Europa’ — met het circus als metafoor van onze tijd — beeldt Kvium een wereld van entertainment af, waar zelfs het meest serieuze nieuws wordt gekenmerkt door sensatie en drama. Kvium stelt in zijn werk ongemakkelijke vragen. Met scherpe ironie en grove humor legt hij de absurditeiten in onze samenleving bloot. In de tentoonstelling reflecteert Kvium op onze blindheid en het gebrek aan actie ten aanzien van de stand van zaken in Europa en in de wereld, met issues als nepnieuws, vluchtelingencrises en het klimaat. 

Tijdens de masterclass gaat Michael Kvium in op zijn oeuvre, zijn pad van kunstacademiestudent tot kunstenaar en engagement in de kunst. Hoe kan kunst tegenwoordig nog politiek geëngageerd zijn? En welke reacties of weerstand roept dit op binnen het kunstdiscours en de maatschappij? Studenten kunnen bij aanmelding hun portfolio insturen. Een selectie uit de inzendingen zal door Michael Kvium tijdens de masterclass worden besproken.

Meld je hier aan

Deelname aan deze masterclass is exclusief voor studenten en Kunsthal Vrienden.

Datum

Donderdag 26 april, 11.00 - 13.00 uur 

Kosten

  • CJP en studenten t/m 26 jaar € 7,00
  • Jeugd t/m 17 jaar gratis 
  • Studenten van de WdKA - op vertoon van een geldige WdKA -studentenkaart - gratis deelname

AANMELDEN

Jouw portfolio met Michael Kvium bespreken?

Stuur je portfolio vóór dinsdag 24 april 2018 naar educatie@kunsthal.nl (bij voorkeur via We Transfer).

Je portfolio bestaat uit:

  • een selectie van maximaal 10 foto’s, minimale resolutie 1920 x1080 (bij voorkeur hoger)
  • korte toelichting op je werk van max. 500 woorden
  • naam, leeftijd, opleiding, e-mailadres en mobiel nummer

Je ontvangt uiterlijk 25 april bericht indien jouw portfolio is geselecteerd. voor de bespreking met Michael Kvium.

Michael Kvium

Michael Kvium (1955, Horsens, Denemarken) woont en werkt in Spanje en Denemarken. Na zijn studie aan de Koninklijke Deense kunstacademie in Kopenhagen verwerft hij al snel een belangrijke positie in de Scandinavische kunstwereld én in het internationale kunstcircuit. Vanaf het begin van zijn carrière werkt Kvium veel met theater en performance. Deze aspecten spelen in zijn schilderijen nog steeds een belangrijke rol, omdat hij met zijn werk een dialoog wil aangaan met de kijker. Kvium’s werk wordt veelvuldig tentoongesteld, recent onder meer in Denemarken (2017, ARKEN Museum voor Moderne Kunst), in Zweden (2015, Dunkers Kulturhus) en in China (2012, Red Brick Museum, Beijing). Voor het eerst is een uitgebreide selectie werken in Nederland te zien.

Kunsthal Vrienden

Als Kunsthal Vriend help je mee om speciale activiteiten, zoals de masterclasses, mogelijk te maken. Ben je al Kunsthal Vriend of wil je Vriend worden en genieten van alle voordelen en speciale activiteiten? Mail voor aanmelden naar vrienden@kunsthal.nl of kijk op www.kunsthal.nl/vrienden voor meer informatie.

BLIJF OP DE HOOGTE

Meld je nu aan voor de Kunsthal nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle activiteiten en tentoonstellingen van de Kunsthal!

Meld je hier aan voor de Kunsthal Nieuwsbrief voor informatie over alle masterclasses en events!

De serie masterclasses 2018 komt tot stand dankzij een bijdrage van het VSB Fonds. 

Michael Kvium i atelieret, 2016. Foto Ken Hermann.jpg
Michael Kvium in zijn atelier, 2016 Foto: Jonathan Kvium
Michael Kvium, The Justice, 2017. Del af serien Contemporary Clowns. Foto Lars Beyer.jpg
Michael Kvium The Justice, 2017 Deel van de serie Contemporary Clowns
Michael Kvium, Small Talk Show, 2016. Foto Anders Sune Berg.jpg
Michael Kvium Small Talk Show, 2016. Foto: Anders Sune Berg

see also