di 24 Nov
13:30 - 15:30
Bijzondere ontmoetingen

KunstKoppels

De Kunsthal organiseert op dinsdag 24 november weer een mooie editie van KunstKoppels, dit keer in samenwerking met Rotterdamse Helden, jongerenproject van Unie Van Vrijwilligers Rotterdam (UVV), en sociaal platform Klup. Tijdens KunstKoppels ontmoet je in de Kunsthal iemand die voor jou helemaal nieuw en onbekend is. Iemand van een andere generatie, achtergrond of leefwijze. Deze editie staat in het teken van de tentoonstelling ‘Extra Large: Wandkleden van Picasso en Le Corbusier tot Louise Bourgeois’. Na een introductie bezoek je als KunstKoppel de tentoonstelling en ontdek je samen de metershoge wandtapijten... en elkaar!

De tentoonstelling ‘Extra Large’ presenteert een groots overzicht van imposante wandtapijten met ontwerpen van beroemde kunstenaars als Picasso, Le Corbusier, Miró, Vasarely en Louise Bourgeois. Zij gebruiken de eeuwenoude weeftechniek als basis voor hun textielkunst en interpreteren deze steeds opnieuw. De tentoonstelling belicht een periode van honderd jaar, van direct na de Eerste Wereldoorlog tot nu. De ruim zestig wandtapijten zijn door hun combinatie van artistieke finesse en buitengewoon vakmanschap ongeëvenaard en een lust voor het oog!

WAT

KunstKoppels, een inspirerende middag met een bijzondere ontmoeting.

WAAR

Kunsthal Rotterdam

WANNEER

Dinsdag 24 november 2020 

13:30 – 15:30 uur (Inloop vanaf 13:15)
Je bent van harte welkom om na het programma nog even te blijven. Na afloop zal er voor koffie en thee worden gezorgd in het Auditorium en alle tentoonstellingen in de Kunsthal zijn tot 17.00 uur open.

KOSTEN

Entree volwassenen 14 euro inclusief kopje koffie of thee (Rotterdampas en Museumkaart zijn geldig). Voor studenten zijn de tickets voor Kunstkoppels gratis. Reserveer nu!

Boek hier je ticket!

STUDENTEN

Wil jij meedoen met KunstKoppels? Ben je geïnteresseerd om een verbintenis aan te gaan met een ‘onbekende’ van een andere generatie, simpelweg door samen te kijken, te praten en na te denken over kunst? Meld je dan hier aan, er is beperkt plaats beschikbaar. Deelname voor studenten is gratis. 

Zie ook

Extra Large wandkleden_Kunsthal_foto Fred Ernst (6)_LR.jpg
foto Fred Ernst
10. Victor Vasarely Cheyt Pyr 1977_LR.jpg
Victor Vasarely, c/o Pictoright Amsterdam 2019 foto: Isabelle Bideau
6. Joan Miró, Composition No.1, Woman at the mirror, 1966 © Marco De Swart.JPG
foto Marco De Swart
Kunsthal Shop en terras weer open!
De Kunsthal Shop en het terras van het Kunsthalcafé zijn weer open van dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.30 uur. De Kunsthal is momenteel nog gesloten. Blijf op de hoogte.
Meld je aan voor de nieuwsbrief