26 juni, 2017 - 28 juni, 2017

De internationale conferentie MuseumNext is het grootste museumcongres van Europa. Van 26 tot en met 28 juni vindt MuseumNext plaats in Rotterdam met een enorm gevarieerd driedaags programma met inspirerende sprekers van over de hele wereld, innovatieve workshops en hét moment om te netwerken. Ruim 750 professionals gaan met elkaar in gesprek over ‘de toekomst van het museum’. De Kunsthal participeert ook in MuseumNext met diverse activiteiten voor de MuseumNext deelnemers.

Maandag 26 juni

Uitwisseling van tentoonstellingsprojecten in de Kunsthal Rotterdam

Locatie: 10.00 -12.00 u, Kunsthal Rotterdam, Westzeedijk 341, in het Kunsthalcafé, Museumpark

De Kunsthal Rotterdam nodigt alle deelnemers uit die geïnteresseerd zijn in het delen en uitwisselen van tentoonstellingen, projecten en ideeën om samenwerking en coproductie te stimuleren. In 2016 heeft de Kunsthal zijn eerste internationale reizende tentoonstelling 'Peter Lindbergh. A Different Vision on Fashion Photography' ontwikkeld, die nu succesvol doorreist naar München en Turijn, Italië. Op maandagochtend organiseren we een inloop-meeting voor iedereen die meer te weten wil komen over deze tentoonstelling en andere toekomstige projecten, voor wie geïnteresseerd is in co-productie en graag eigen projecten wil delen.

Gratis toegang en deelname en participatie in een informele setting.

Dinsdag 27 juni

Presentatie Emily Ansenk over All you can Art

Locatie: 14.00-14.30 u, De Doelen, Willem Burger Zaal

Emily Ansenk, directeur van de Kunsthal, maakt deel uit van het MuseumNext programma met een lezing over All you can Art: A new way of presentation, engagement and participation. De lezing is toegangelijk met een MuseumNext ticket

Voor meer informatie, klik hier.

Dinsdag 27 juni

Speciale avondontvangst voor MuseumNext deelnemers in de Kunsthal

Locatie: 18.30-20.30 u, Kunsthal Rotterdam, Westzeedijk 341, hoofdingang Kunsthalcafe at Museumpark

Op dinsdag 27 juni van 18.30 tot 20.30 uur zijn alle deelnemers aan MuseumNext welkom in de Kunsthal voor een avondreceptie en een bezoek aan alle tentoonstellingen waaronder  de tentoonstelling ‘Robert Mapplethorpe, een perfectionist’. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan een ‘All you can Art’ rondleiding door kunstenaar David Bade, en genieten van een jazzy optreden van de talentvolle Rotterdamse singersongwriter Ntjam Rosie.

MEER INFO

vmAnsenkEmily094.jpg
Kunsthal directeur Emily Ansenk Foto: Vincent Mentzel