9 juli, 2021 - 16 september, 2021

De All you can Art 6 Summerschool is van start! 25 creatieve talenten - van alle leeftijden, achtergronden en opleidingsniveaus - doen mee en krijgen de kans om zich zes weken lang op artistiek gebied te ontwikkelen. Alle studenten gaan onder begeleiding van gerenommeerde kunstenaars experimenteren, meewerken en debatteren. Hoe dat gaat, lees je in deze blog. Volg de Summerschool studenten 2021 en kom ook meedoen in het open atelier!

Blik op het verleden 

David Bade en Tirzo Martha werken deze zomer ook aan het project Look At Me Now, in het kader van de tentoonstelling 'Slavernij' in het Rijksmuseum. Bade, Martha en enkele andere kunstenaars werken hierin samen met het Rijksmusempubliek aan tien beelden die passen bij de personages uit de tentoonstelling. De Summerschool studenten hebben de opdracht om te reflecteren op het thema uit de tentoonstelling, waaruit zij een kunstwerk maken.

Een van Summerschool studenten is Antoinette (69). Zij is later in haar leven doof geworden, waardoor zij probeert te leven in het heden. In haar ogen is wat geweest is, geweest, en moeten we ons focussen op het nu. Vanwege deze levensfilosofie blikt Antoinette niet vaak terug op het verleden wat deze opdracht voor haar extra lastig maakt. Haar kunstwerk is een touw van aan elkaar geknoopte kleding en heeft een dubbele betekenis. Zo ziet zij de mens als een individu dat in de knoop zit, net als de mensen op de plantages. Anderzijds dient het knooptrouw als vrijheidssymbool, omdat deze in gevangenissen wordt gebruikt als ontsnappingstouw.

Kick-off in het auditorium

Het is weer zover... De All you can Art Summerschool is van start! De Summerschoolstudenten van alle leeftijden, achtergronden en niveaus ontwikkelen deze zomer zes weken lang hun creativiteit. Ze gaan samen aan de slag met de All you can Art kunstenaars. 

Tijdens de kick-off gaan de groep studenten aan de slag met het project van de dag: ‘opdruk, afdruk, indruk & nadruk’. Gerson Kronstadt begint de dag energiek met het geven van kunstige ochtendgymnastiek waarbij de studenten zichzelf opdrukken met stempels in de handpalmen. Daarna vindt de er een speciale voorstelronde plaats op basis van deze afdrukken en gaat de activiteit over in het maken van een persoonlijke stempel onder begeleiding van Liesbeth Labeur. 

Na de pauze portretteren de studenten zichzelf in de All you can Art kleuren met de indrukken van die dag en ontstaan er tijdens ‘de indruk’ door hen gemaakte maskers van het eigen zelfportret. Door met het zelfportret te experimenteren maken zij van een mooi werk een werk waar ze nóg trotser op zijn. De dag eindigt met ‘de nadruk’ waarin een reflectie van de dag, een gesprek over kunst en een stille meditatie centraal staan. Kortom; een mooie dag met een intensieve aftrap, opbloeiende vriendschappen en ontpopte talenten. 

AYCA 20 juli 2021 Low Res 10.JPG
All you can Art Summerschool Kick-off 2021, foto Marco De Swart
AYCA 20 juli 2021 Low Res 11.JPG
All you can Art Summerschool Kick-off 2021, foto Marco De Swart

Zie ook

Kunsthal Rotterdam is open!
Alleen online tickets. Boek nu je tijdslot. Lees hoe je samen met ons zorgt voor een fijn en veilig bezoek.
Boek nu