12 oktober, 2019 11:30 - 14:30

Dit najaar presenteert de Kunsthal Rotterdam de spectaculaire tentoonstelling Thierry Mugler: Couturissime. Kunsthal Vrienden kunnen deze wervelende overzichtstentoonstelling als allereerste bezoeken tijdens de exclusieve Vrienden preview. Na een introductie door gastcurator Thierry-Maxime Loriot en een inspirerende Talk door Matthias Harder, hoofdcurator van de Helmut Newton Foundation, kun je de verschillende werelden van de markante kunstenaar - visionair, couturier, directeur, fotograaf en parfumeur - Thierry Mugler bewonderen.

Innovatief en rebels weet Thierry Mugler al bijna vijftig jaar iedereen te verbazen met zijn buitengewone creaties. De theatrale tentoonstelling duikt in Muglers unieke verbeeldingskracht waarin perfectionisme, Hollywoodglamour, dromen, exotische wezens, erotiek en sciencefiction elkaar afwisselen. ‘Thierry Mugler: Couturissime’ brengt meer dan 150 outfits samen uit de periode tussen 1977 en 2014, waarvan de meeste voor het eerst tentoongesteld worden. Daarnaast zijn er veel nooit eerder getoonde accessoires en toneelkostuums, clips en video’s, archiefdocumenten en schetsen te zien.

Talk Matthias Harder

Na ontvangst met een feestelijk drankje en hapje, geeft de Canadese gastcurator Thierry-Maxime Loriot een introductie op de tentoonstelling. Daarna houdt Matthias Harder, hoofdcurator van de Helmut Newton Foundation, een inspirerende Talk. Gedurende zijn carrière werd Helmut Newton beschouwd als een van ’s werelds grootste fotografen. Een beeldmaker en echte visionair, wiens gedurfde werk hem zowel fortuin als bekendheid opleverde. In oktober 2003, enkele maanden voor zijn dood, richtte hij de Helmut Newton Foundation op - gewijd aan het behoud en de presentatie van zijn eigen fotografische werken, en die van zijn vrouw, June Newton. In de tentoonstelling 'Thierry Mugler: Couturissime' zijn verschillende werken van Helmut Newton te bewonderen.

Na de introductie en Talk bezoek je als eerste de tentoonstelling 'Thierry Mugler: Couturissime'. En natuurlijk ga je niet naar huis zonder goodiebag!

Vrienden preview zaterdag 12 oktober 

11.30 Ontvangst met feestelijk drankje en hapje
12.00 Welkom door Herman van Karnebeek,
zakelijk directeur Kunsthal
Introductie door gastcurator Thierry-Maxime Loriot
Talk door Matthias Harder, curator van de
Helmut Newton Foundation
13.00 Preview 'Thierry Mugler: Couturissime'
14.30 Einde preview

Kunsthal Vrienden ontvangen tijdens de preview 20% korting op de rijk geillustreerde publicatie, samengesteld door gastcurator Thierry-Maxime Loriot, en een fijne goodiebag.

Deelname

De preview is exclusief voor Kunsthal Vrienden en hun introduceés. Elke Vriend mag vier introducees meenemen. De kosten voor deelname zijn 25,- euro per persoon. 

Boek nu je ticket(s)!

Nog geen Kunsthal Vriend?

Ben je nog geen Kunsthal Vriend en wil je deze exclusieve preview ook graag bijwonen? Word dan nu snel Vriend! Je kunt dit heel eenvoudig doen door nu direct je ticket te kopen, inclusief Kunsthal Vriendschap. Een Kunsthal Vriendschap kost 50 euro per jaar en biedt vele voordelen, voor ons én voor jou!

Koop nu je ticket inclusief Vriendschap!

FIG_117.jpg
David LaChapelle, Danie Alexander, London Sunday Times, May 1998. Photo David LaChapelle. Outfit Thierry Mugler, Jeu de Paume collection, SS 1998

Zie ook

De Kunsthal is vanaf maandag 1 juni weer open!
Alleen online tickets. Boek nu je tijdslot. Lees hoe je samen met ons zorgt voor een fijn en veilig bezoek.
Alle maatregelen op een rij