De Kunsthal is weer open!

Boek nu je tijdslot via kunsthal.nl/tickets

Voor families en kinderen is er in de Kunsthal altijd wat extra's te doen. Het programma aanbod is te allen tijden aangepast op de actuele tentoonstellingen. Momenteel is er bij de tentoonstelling 'Calder Now' een Kijk&Doe-tocht (vanaf 6 jaar) beschikbaar. Of ga zelf creatief aan de slag in studio Calder Now en het KunsthalLAB!

Kijk&Doe-tocht (6-12 jaar)

Met de Kijk&Doe-tocht (vanaf groep 4 t/m groep 8) ga je op pad door de tentoonstelling Calder Nowmet prikkelende vragen en opdrachten. Welke vormen zie je om je heen? Kan een kunstwerk bewegen? En kun je een kunstwerk ook horen of ruiken? Een inspirerende tocht die aanzet om beter te kijken, vragen te stellen en in gesprek te gaan. Lees hier meer over de tentoonstelling.

KunsthalLAB

In het KunsthalLAB kunnen families en kinderen elke dag zelf aan de slag. Creëer en bouw je eigen kettingreactie, gerelateerd aan de tentoonstelling Calder Now. Ontdek en leer, speel en experimenteer, kijk en doe mee! 

Studio Calder Now

In Studio Calder Now, beneden in hal 3, kan iedereen zelf aan de slag en experimenteren met principes die ten grondslag liggen aan de kunstwerken van Alexander Calder: verbeelding, balans en abstractie. Door een dier te maken, te experimenteren met balans of een beeld voor Rotterdam te ontwerpen, kun je ervaren hoe Calder ook vandaag de dag nog inspireert. Maak, leer en ontdek!

Andere activiteiten

Ook organiseert de Kunsthal regelmatig activiteiten speciaal voor families en kinderen, zoals in de schoolvakanties en op de KunsthalFAMILIEdagen tijdens het Kunsthal Weekend. De activiteiten variëren van workshops, rondleidingen en verhalenvertellers tot kookles, knutselen en muziek- en dansoptredens. Bekijk hier het actuele evenementenprogramma

2. Alexander Calder, Blue Feather, ca. 1948 © 2021 Calder Foundation, New York_LR.jpg
Alexander Calder Blue Feather, ca. 1948 Photograph by Stephen White courtesy of Calder Foundation, New York / Art Resource, New York. © 2021 Calder Foundation, New York / Artists Rights Society (ARS), New York / Pictoright, Amsterdam.

Tip voor de docent

ZIE OOK