Voor families en kinderen is er in de Kunsthal altijd iets te doen. Bezoek de tentoonstelling Calder Now met de Kijk & Doe-tocht (vanaf zes jaar) vol vragen en opdrachten. Of ga zelf creatief aan de slag in Studio Calder Now en het KunsthalLAB!

Kijk&Doe-tocht (6-12 jaar)

Met de Kijk&Doe-tocht (vanaf groep 4 t/m groep 8) ga je op pad door de tentoonstelling Calder Now met prikkelende vragen en opdrachten. Welke vormen zie je om je heen? Kan een kunstwerk bewegen? En kun je een kunstwerk ook horen of ruiken? Een inspirerende tocht die aanzet om beter te kijken, vragen te stellen en in gesprek te gaan. Lees hier meer over de tentoonstelling.

KunsthalLAB

In het KunsthalLAB kunnen families en kinderen elke dag zelf aan de slag. Creëer en bouw je eigen kettingreactie in het KunsthalLAB. Ontdek en leer, speel en experimenteer, kijk en doe mee! 

Studio Calder Now

In Studio Calder Now, beneden in hal 3, kan iedereen zelf aan de slag en experimenteren met principes die ten grondslag liggen aan de kunstwerken van Alexander Calder: verbeelding, balans en abstractie. Door een dier te maken, te experimenteren met balans of een beeld voor de Kunsthal te ontwerpen, kun je ervaren hoe Calder ook vandaag de dag nog inspireert. Maak, leer en ontdek!

In het weekend staan kunstenaars van All you can Art voor je klaar om samen te werken aan een opdracht rondom belangrijke thema’s uit het oeuvre van Calder, zoals architectuur, eenvoudige materialen of de zintuigen.

Activiteitenprogramma

De Kunsthal organiseert regelmatig activiteiten voor families en kinderen, bijvoorbeeld in de schoolvakanties en tijdens het Kunsthal Weekend. Bekijk het actuele activiteitenprogramma hier.

Dik Kreuk en Inge Hoefnagel Low Res 08.JPG
Studio Calder Now, foto Dik Kreuk en Inge Hoefnagel

ZIE OOK

Welkom
Een bezoek aan de Kunsthal begint met een starttijd
Boek hier je starttijd