Schoolbezoek is weer mogelijk

Momenteel is het weer mogelijk om de Kunsthal met schoolklassen te bezoeken. Om dit voor iedereen veilig te houden, organiseren we scholenbezoek elke week op dinsdag en donderdag tussen 9 en 11 uur. Vraag een bezoek met de klas minimaal twee weken van te voren aan.

De Kunsthal biedt een gevarieerd tentoonstellingsaanbod, met beeldende kunst, fotografie en cultuurhistorische thema’s. Het afwisselende educatieve aanbod sluit aan op de tentoonstellingen die te zien zijn op moment van bezoek. Vraag een bezoek met de klas minimaal twee weken van te voren aan. Het bezoek kun je ook uitbreiden met het boeken van een gids.

Dit najaar kan je met de klas twee verrassende tentoonstellingen 'Extra Large. Wandkleden van Picasso en Le Corbusier tot Louise Bourgeois' en 'Black Album / White Cube. A Journey intro Art and Music' bezoeken. 

Vraag een bezoek aan voor PO of VO/MBO

Extra Large. Wandkleden van Picasso en Le Corbusier tot Louise Bourgeois

Bekijk met je klas de handgeweven wandkleden die de muren van de Kunsthal vullen. De tentoonstelling ‘Extra Large’ presenteert een groots overzicht van imposante wandtapijten met ontwerpen van beroemde kunstenaars als Picasso, Le Corbusier, Miró, Vasarely en Louise Bourgeois. Zij gebruiken de eeuwenoude weeftechniek als basis voor hun textielkunst. De tentoonstelling belicht een periode van honderd jaar, van direct na de Eerste Wereldoorlog tot nu. De educatieve Kijk&Doe-tocht bij de tentoonstelling is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Black Album / White Cube. A Journey into Art and Music

Wat gebeurt er als de werelden van hedendaagse kunst en popmuziek elkaar kruisen? Vijfendertig internationaal bekende kunstenaars beantwoorden met in totaal ruim tweehonderd foto’s, video’s, installaties, schilderijen en sculpturen deze vraag. Eén van de hoogtepunten in de tentoonstelling is de installatie van Rutherford Chang met 2.500 originele platenhoezen van The Beatles’ White Album. De educatieve Kijkwijzer bij de tentoonstelling is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Making_Africa_Festival_2okt2016_Kunsthal_fotoBasCzerwinski (58).jpg

PRIMAIR ONDERWIJS

De Kunsthal biedt een uitgebreid programma voor het basisonderwijs. Programma’s die kinderen van 4 tot 12 jaar aanzetten om beter te kijken, vragen te stellen, met elkaar in dicussie te gaan of iets te maken. Het programma is altijd aangepast op het actuele tentoonstellingsprogramma van de Kunsthal.

 

meer informatie

Making_Africa_opening_1 oktober_Kunsthal_fotoBasCzerwinski (65).jpg

VOORTGEZET ONDERWIJS EN MBO

Bij de Kunsthal maak je kennis met nieuwe werelden en herontdek je oude bekenden. Het variërende tentoonstellingsaanbod staat garant voor verrassing en ontdekking. Voor het voortgezet onderwijs en mbo is een programma samengesteld aangepast op het actuele tentoonstellingprogramma van de Kunsthal.

meer informatie

Masterclass Peter Lindbergh_Kunsthal_8sept2016_fotoFredErnst (12).jpg

HBO EN WO

De Kunsthal werkt samen met gidsen van UrbanGuides voor het aanbieden van rondleidingen voor HBO en WO aangepast op het tentoonstellingsprogramma. Gebouwrondleidingen over de architectuur van de Kunsthal zijn ook op verzoek mogelijk. 

 

meer informatie

Boek je tijdslot!
Alleen online tickets. Boek nu je tijdslot. Lees hoe je samen met ons zorgt voor een fijn en veilig bezoek.
Alle maatregelen op een rij