De Kunsthal biedt een gevarieerd tentoonstellingsaanbod, met beeldende kunst, fotografie en cultuurhistorische thema’s. Het afwisselende educatieve aanbod sluit aan op het actuele tentoonstellingsprogramma. Je kunt momenteel met je klas de Kunsthal virtueel of in het echt bezoeken.

Nu te zien

Bij de tentoonstelling Calder Now is lesmateriaal beschikbaar voor het basis- en voortgezet onderwijs. Het is ook mogelijk om één van de andere actuele tentoonstellingen te bezoeken. Bekijk hier welke tentoonstellingen er op dit moment te zien zijn. 

Calder Now

Ontdek de zinnenprikkelende tentoonstelling over de invloed van Alexander Calder op de hedendaagse kunst. Wonderlijke installaties die de zwaartekracht tarten, sculpturen die leiden tot verbluffende optische ervaringen en werken die alle zintuigen aanspreken. Naast twintig sculpturen van de moderne meester ontdek je installaties, performances en sculpturen van tien internationale, hedendaagse kunstenaars. In deze must-see tentoonstellign zie je hoe Calders innovatieve geest een inspiratiebron is voor vele generaties kunstenaars na hem. Een prikkelende tentoonstelling die inspireert en oproept tot nadenken.

2. Alexander Calder, Blue Feather, ca. 1948 © 2021 Calder Foundation, New York_LR.jpg
Alexander Calder Blue Feather, ca. 1948 Photograph by Stephen White courtesy of Calder Foundation, New York / Art Resource, New York. © 2021 Calder Foundation, New York / Artists Rights Society (ARS), New York / Pictoright, Amsterdam

Meld je aan voor de docentennieuwsbrief

WeAreAnimals_Kunsthal_fotoMarcoDeSwart (16).JPG

PRIMAIR ONDERWIJS

De Kunsthal biedt een uitgebreid programma voor het basisonderwijs. Programma’s die leerlingen aanzetten om beter te kijken, vragen te stellen, met elkaar in dicussie te gaan of iets te maken. Voor leerlingen vanaf groep 4 is er de Kijk&Doe-tocht vol vragen en opdrachten over de tentoonstelling Calder Now. Klik hieronder voor meer informatie over de mogelijkheden voor het primair onderwijs.

 

meer informatie

190414-FE1576-FredErnst-30cm.jpg

VOORTGEZET ONDERWIJS

Het variërende tentoonstellingsaanbod staat garant voor verrassing en ontdekking. Voor het voortgezet onderwijs is een programma samengesteld aangepast op het actuele tentoonstellingprogramma van de Kunsthal. Leerlingen van het voortgezet onderwijs ontvangen op dit moment bij een bezoek aan de tentoonstelling Calder Now de Kijkwijzer, vol vragen en opdrachten over de tentoonstelling. Klik hieronder voor meer informatie over de mogelijkheden voor het voortgezet onderwijs.

meer informatie

Masterclass Stephan Vanfleteren_18dc2018_Kunsthal_fotoFredErnst (18).jpg

MBO

Het educatieve programma voor mbo is altijd aangepast op het actuele tentoonstellingsprogramma van de Kunsthal. Momenteel is het mogelijk om de tentoonstelling 'Calder Now' te bezoeken. Klik hieronder voor meer informatie over de mogelijkheden voor het voortgezet onderwijs.

Meer informatie

Masterclass ViktorandRolf_Kunsthal_13 sept 2018_foto Fred Ernst (60)_LR.jpg

HBO EN WO

Studenten van het hbo of wo bezoeken de Kunsthal zelfstandig of met een gids van UrbanGuides. Gebouwrondleidingen over de architectuur van de Kunsthal zijn ook op verzoek mogelijk. Klik hieronder voor meer informatie over de mogelijkheden voor opleidingen.

 

meer informatie

Huisregels voor bezoek scholen

Nu te zien