Het educatieve programma voor mbo is altijd aangepast op het actuele tentoonstellingsprogramma van de Kunsthal. Momenteel is het mogelijk om de tentoonstelling 'Calder Now' te bezoeken.

Vraag een bezoek aan

Rondleidingen

Je kunt via UrbanGuides de volgende rondleidingen boeken:

  • Rondleiding bij een hoofdtentoonstelling in het Nederlands, Engels of Duits. Kosten: €75 voor een groep van maximaal 15 personen.
  • Gebouwrondleiding over de architectuur van de Kunsthal. Kosten: €85 voor een groep van max. 15 personen.
  • Rondleiding op maat voor groepen studenten, bedrijven of organisaties. De rondleiding wordt afgestemd op de interesses van de groep. Kosten: €125 voor een groep van maximaal 15 personen.

Voor meer informatie en het boeken van een rondleiding neem je contact op met UrbanGuides via +31 (0)10 43 31 628, of kijk op UrbanGuides.nl

MBO Monday 

Albeda College en Kunsthal Rotterdam slaan de handen ineen en presenteren ‘MBO Monday’. Op één maandag in het voorjaar van 2022 is de Kunsthal exclusief terrein voor mbo-studenten van het Albeda College, met programmering voor én door de studenten zelf. Tijdens deze dag is de tentoonstelling ‘Calder Now’ geopend en kunnen studenten deelnemen aan uiteenlopende events, bedacht, ontworpen en georganiseerd door henzelf. Voor meer informatie bekijk je deze pagina.

Masterclasses

Kunsthal Rotterdam presenteert, in samenwerking met de Willem de Kooning Academie, ieder jaar een serie masterclasses door opmerkelijke kunstenaars. Na inspirerende masterclasses van onder meer fotograaf Peter Lindbergh, architect Rem Koolhaas, fashion artists Viktor&Rolf, trend forecaster Lidewij Edelkoort en Dj Isis, is het ter gelegenheid van het huidige tentoonstellingsprogramma de beurt aan een volgende kunstenaar. Wanneer de masterclasses bekend zijn verschijnt deze informatie op de website van de Kunsthal. 

Kunstkoppels

Tijdens KunstKoppels ontmoet je in de Kunsthal iemand die voor jou helemaal nieuw en onbekend is. Iemand van een andere generatie, achtergrond of leefwijze. Iedere editie staat in het teken van een huidige tentoonstelling. Na een introductie bezoek je als KunstKoppel de tentoonstelling en ontdek je samen de kunstwerken door middel van inhoudelijke vragen. Kijk samen, praat en denk na. KunstKoppels wordt georganiseerd in samenwerking met Rotterdamse Helden, een jongerenproject van Unie Van Vrijwilligers Rotterdam (UVV). Voor studenten is deelname aan KunstKoppels gratis. 

06_2_Calder_Kunsthal_©Ossip.jpg
tentoonstelling Calder Now, Kunstal Rotterdam, © Ossip van Duivenbode

Bekijk ook