De Kunsthal biedt een uitgebreid programma voor het basisonderwijs. Programma’s die kinderen van 4 tot 12 jaar aanzetten om beter te kijken, vragen te stellen, met elkaar in discussie te gaan of iets te maken. Het programma is altijd aangepast op het actuele tentoonstellingsprogramma van de Kunsthal. Bij de tentoonstelling 'Science Fiction. A Journey into the Unknown' is een op maat gemaakte Kunsthal EducatieKIT verkrijgbaar.

Science Fiction. A Journey into the Unknown

16 MAART 2019 T/M 30 JUNI 2019

Stap samen met je klas in de fascinerende wereld van sciencefiction! Verken de geschiedenis, het heden en de toekomst van dit bijzondere genre. Meer dan 850 unieke objecten laten de ongelooflijke verbeeldingskracht en vindingrijkheid van de mens zien. Reis door tijd en ruimte met filmclips en video-installaties, zeldzame manuscripten en tekeningen, boeken en strips en de vele kostuums, maskers, modellen en rekwisieten uit filmklassiekers als Star Wars, Star Trek en Godzilla.

Bereid je klas optimaal voor op het bezoek aan 'Science Fiction: A Journey into the Unknown' met de Kunsthal EducatieKIT. Deze is speciaal ontwikkeld om het bezoek aan de tentoonstelling zo relevant mogelijk te maken en bestaat uit achtergrondinformatie, een filmpje met uitleg door de curator over de tentoonstelling en diverse denk- en doe-opdrachten die de verbeeldingskracht prikkelen. Tijdens het bezoek liggen er voor je leerlingen een Kijkwijzer of een Kijk&Doe-tocht klaar.
 

Meer over de tentoonstelling

Science Fiction LR 16.JPG
Installatie 'Science Fiction. A Journey into the Unknown', foto Marco De Swart

Aanmelden bezoek

061139.jpg
Zomerfruit bij Jamin, affiche 1970

Aanmelden bezoek

Beeldkraken. Je weet niet wat je ziet

2 FEBRUARI 2019 T/M 19 MEI 2019

We staan er niet altijd bij stil, maar dagelijks zien we duizenden beelden via onze smartphones, op straat of in het openbaar vervoer. Iedereen kan tegenwoordig beelden maken, bewerken en delen met een wereldwijd publiek. Hoe blijven we kritisch in een tijd waar 'Fake News' aan de orde van de dag is? 

'Beeldkraken. Je weet niet wat je ziet' is een educatief tentoonstellingsLAB met meer dan dertig originele beelden uit de Atlas Van Stolk. Het LAB daagt leerlingen uit om beelden kritisch te bekijken, te analyseren en bronnen tegen het licht te houden. ‘Wat zie ik?’, ‘Door en voor wie is dit gemaakt?’ en ‘Is het echt of fake?’. Tijdens het bezoek beantwoorden leerlingen gezamenlijk deze vragen en kraken met behulp van interactieve touchtafels het beeld. Als je goed kijkt, zie je meer!

Ter voorbereiding en na afloop van het bezoek is het mogelijk om gebruik te maken van de beschikbare handleiding en gratis
lesmodule op www.beeldkraken.nl

Meer over de tentoonstelling