De Kunsthal biedt een uitgebreid programma voor het basisonderwijs. Programma’s die kinderen van 4 tot 12 jaar aanzetten om beter te kijken, vragen te stellen, met elkaar in discussie te gaan of iets te maken. Het programma is altijd aangepast op het actuele tentoonstellingsprogramma van de Kunsthal. Bij de tentoonstelling 'Science Fiction. A Journey into the Unknown' is een op maat gemaakte Kunsthal EducatieKIT verkrijgbaar.

Science Fiction. A Journey into the Unknown

16 MAART 2019 T/M 30 JUNI 2019

Stap samen met je klas in de fascinerende wereld van sciencefiction! Verken de geschiedenis, het heden en de toekomst van dit bijzondere genre. Meer dan 850 unieke objecten laten de ongelooflijke verbeeldingskracht en vindingrijkheid van de mens zien. Reis door tijd en ruimte met filmclips en video-installaties, zeldzame manuscripten en tekeningen, boeken en strips en de vele kostuums, maskers, modellen en rekwisieten uit filmklassiekers als Star Wars, Star Trek en Godzilla.

Bereid je klas optimaal voor op het bezoek aan 'Science Fiction: A Journey into the Unknown' met de Kunsthal EducatieKIT. Deze is speciaal ontwikkeld om het bezoek aan de tentoonstelling zo relevant mogelijk te maken en bestaat uit achtergrondinformatie, een filmpje met uitleg door de curator over de tentoonstelling en diverse denk- en doe-opdrachten die de verbeeldingskracht prikkelen. Tijdens het bezoek liggen er voor je leerlingen een Kijkwijzer of een Kijk&Doe-tocht klaar.
 

Aanmelden bezoek

MS4_7881.jpg
Science Fiction LR 16.JPG
Installatie 'Science Fiction. A Journey into the Unknown', foto Marco De Swart

Meer over de tentoonstelling

ZIE OOK