Bij de Kunsthal maak je kennis met nieuwe werelden en herontdek je oude bekenden. Het variërende tentoonstellingsaanbod staat garant voor verassing en ontdekking. Voor het voortgezet onderwijs is een uitgebreid en actueel programma samengesteld met workshops en rondleidingen. Bij de tentoonstelling 'Science Fiction. A Journey into the Unknown' is een op maat gemaakte Kunsthal EducatieKIT verkrijgbaar.

Science Fiction. A Journey into the Unknown

16 MAART 2019 T/M 30 JUNI 2019

Stap samen met je klas in de fascinerende wereld van sciencefiction! Verken de geschiedenis, het heden en de toekomst van dit bijzondere genre. Meer dan 850 unieke objecten laten de ongelooflijke verbeeldingskracht en vindingrijkheid van de mens zien. Reis door tijd en ruimte met filmclips en video-installaties, zeldzame manuscripten en tekeningen, boeken en strips en de vele kostuums, maskers, modellen en rekwisieten uit filmklassiekers als Star Wars, Star Trek en Godzilla.

Bereid je klas optimaal voor op het bezoek aan 'Science Fiction: A Journey into the Unknown' met de Kunsthal EducatieKIT. Deze is speciaal ontwikkeld om het bezoek aan de tentoonstelling zo relevant mogelijk te maken en bestaat uit achtergrondinformatie, een filmpje met uitleg door de curator over de tentoonstelling en diverse denk- en doe-opdrachten die de verbeeldingskracht prikkelen. Tijdens het bezoek liggen er voor je leerlingen een Kijkwijzer of een Kijk&Doe-tocht klaar.

Aanmelden bezoek

Science Fiction LR 16.JPG
Installatie 'Science Fiction. A Journey into the Unknown', foto Marco De Swart

Meer over de tentoonstelling

Trouble in Paradise. Collection Rattan Chadha

7 FEBRUARI 2019 T/M 26 MEI 2019 

De tentoonstelling ‘Trouble in Paradise’, bestaat uit een bijzondere selectie van ruim zeventig kunstwerken uit de privécollectie van kunstverzamelaar Rattan Chadha. Chadha kiest voor zijn collectie hedendaagse werken die reflecteren op het menselijk tekort, die reageren op de staat van de samenleving en engagement oproepen met de wereld. De menselijke conditie staat centraal in deze collectie die varieert van schilderijen en sculpturen tot installaties en videokunst. Van sex, drugs en rock ‘n roll tot diepe melancholie en abstractie, kortom, kunst die onder je huid gaat zitten.

Bij de tentoonstelling is een Kijkwijzer gratis beschikbaar voor het voortgezet onderwijs. 

Aanmelden bezoek

02 Rafaël Rozendaal, Random Fear_(with Mirrors)_ (detail)_2019_Collection Rattan Chadha_foto  Rafaël Rozendaal_LR,.jpg
Rafaël Rozendaal, Random Fear (detail), 2019, Collection Rattan Chadha, foto Rafaël Rozendaal

Meer over de tentoonstelling