10 jaar Rotterdam in 100 covers
Uitagenda Rotterdam

10 september 2017 – 8 oktober 2017
Hal
7
Afb. v.l.n.r.:
Jules Deelder door Lenny Oosterwijk | 100e cover zomer 2017, Charlotte van Alfen (WdKA) | IFFR door Raoul Deleo
Met '10 jaar Rotterdam in 100 covers' brengt de Kunsthal een eerbetoon aan de Uitagenda Rotterdam, hét gratis culturele magazine van de stad. De tentoonstelling neemt je in vogelvlucht mee langs de rijke culturele geschiedenis van de stad vanaf 2007 tot nu.

Nieuwe en gevestigde makers hebben de afgelopen tien jaar bijzondere coverontwerpen voor de Uitagenda gemaakt. Vele malen siert de tijger van het International Film Festival Rotterdam de cover, en festivals als Dunya en Zomercarnaval komen kleurrijk terug in zomeredities. Ook de Grand Depart Tour de France in 2010 en 100 jaar Feyenoord zijn meer dan coverwaardig. Ook zijn verschillende bijzondere Rotterdammers onder wie Jules Deelder, Loes Luca en Joep van Lieshout door Zilveren Camera-winnaar Lenny Oosterwijk op de cover gezet. De laatste jaren is het magazine een waar platform geworden voor illustratoren met spraakmakende ontwerpen van Rotterdamse illustratoren en kunstenaars zoals Eelco van den Berg , Luuk Bode en Sabine ten Lohuis. Het magazine biedt ook veel ruimte voor aanstormend talent. Voor het 100e nummer heeft de Uitagenda-redactie samengewerkt met de Willem de Kooning Academie. In de stad zie je deze zomer de winnende cover van de Uitagenda zomereditie waar studenten Illustratie met elkaar om gestreden hebben.

websiteheader3fotos.jpg
Afb. v.l.n.r.: 100e cover zomer 2017, Charlotte van Alfen (WdKA) | IFFR door Raoul Deleo | Jules Deelder door Lenny Oosterwijk
Zoom
100e cover zomer 2017, Charlotte van Alfen (WdKA)
1/3
Zoom
IFFR door Raoul Deleo
2/3
Zoom
Jules Deelder door Lenny Oosterwijk
3/3