I promise to love you
Caldic Collectie

6 februari 2011 – 5 juni 2011 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
2
Tracy Emin
I promise to love you
Ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van de Caldic Collectie presenteert de Kunsthal Rotterdam de overzichtstentoonstelling ‘I promise to love you'. Een selectie van ruim tachtig schilderijen, foto's, installaties en beelden die sinds 2000 is aangekocht, geeft een indrukwekkend beeld van de Caldic Collectie in de eenentwintigste eeuw. Aandacht voor afzonderlijke pareltjes, nooit eerder getoonde aanwinsten en visuele verbanden staan centraal.

De aanwinsten representeren het lef, de diversiteit, originaliteit en vooral de hoge kwaliteit van één van de belangrijkste particuliere kunstverzamelingen in Nederland. Recent werk van hedendaagse (inter)nationale kunstenaars onder wie Ai Weiwei, Louise Bourgeois, Damien Hirst, Sam Taylor-Wood, Anselm Kiefer, Yayoi Kusama, Ernesto Neto, James Turrell en Robert Zandvliet is te zien. De Kunsthal toont met deze bijzondere collectie de huidige stand van zaken in de internationale kunstwereld aan een breed en divers publiek.

Belangrijkste particuliere collectie

De titel van de tentoonstelling is ontleend aan het gelijknamige neonwerk van de Britse kunstenaar Tracey Emin: een rood brandend hart aan de muur, gevuld met een liefdesbetuiging. Verzamelaar Joop van Caldenborgh bezit eenzelfde toewijding, bezieling maar ook overtuiging in zijn liefde voor kunst. Op zestienjarige leeftijd kocht hij zijn eerste kunstwerk met het geld van zijn krantenwijk. Sindsdien bezoekt hij jaarlijks veel tentoonstellingen, ateliers, beurzen, galeries en veilinghuizen in binnen- en buitenland. Onder zijn leiding en door de eigenzinnigheid van zijn keuzes is de Caldic Collectie uitgegroeid tot een omvangrijke en internationaal vermaarde kunstcollectie van zeer uiteenlopende werken, periodes, stijlen en disciplines.

Publicatie

Bij de tentoonstelling I promise to love you verschijnt een gelijknamige rijk geïllustreerde catalogus (hard cover, prijs € 29,50).

fotograaf Aat Jen Renders
Folkert de Jong, The Last Thinker, 2010
10. Thomas Ruff, Substreet 13 l - LR.jpg
Thomas Ruff, Substraat 13 l, 2003
2. Niels Broszat, Een vaas met bloemen (#3) - LR.jpg
Niels Broszat, Een vaas met bloemen (#3), 2007
3. Stan Douglas, Hastings Park, 16 juli 1955 - LR.jpg
Stan Douglas, Hastings Park 16 juli 1955, 2008