Ontmoetingen langs de Bosporus
Nicole Segers

23 januari 2010 – 18 april 2010 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
5
Hazelnootpark
Fotografe Nicole Segers reist in 2007 naar de Bosporus, het gebied dat de grens tussen Europa en Azië markeert en dwars door Istanbul loopt.

Ze neemt de veerpont die tussen de twee continenten vaart. Onderweg maakt zij een fotoserie die verslag doet van haar tocht tussen de twee oevers en van het leven in de stad die twee werelddelen met elkaar verbindt. 

Haar foto's zijn een aaneenschakeling van ontmoetingen, zowel op het dek van de veerpont als in de stad.
Aan boord wordt thee gedronken, de krant gelezen en mijmerend uit het raam gestaard. Op het vasteland hangt de was te drogen, wordt vis aan de man gebracht en is te zien wat zich binnenskamers afspeelt: in de woonkamer, bij de kapper en in een provisorische kantine.

Segers' fotoserie laat het contrast zien tussen de kortstondige en betrekkelijke rust tijdens de tocht op het water, tegenover de hectiek en levendigheid van de stad.

Publicatie

Bij uitgeverij Lemniscaat verschijnt de publicatie 'Het veer van Istanbul, Ontmoetingen langs de Bosporus' met de foto's van Nicole Segers en de teksten van Irene van der Linde (ISBN 978 90 477 0215 3, prijs € 37,50).

Partners

Mondriaanfonds, VSB Fonds

Zie ook

2. Nicole Segers, Slapen op de veerpont - LR.jpg
Slapen op de veerpont
1. Nicole Segers, verjaardag vieren met familie - LR.jpg
Kadiköy, verjaardag vieren met familie