ALL YOU CAN ART
Tentoonstellingsatelier

17 juni 2017 – 27 augustus 2017
Hal
2
All you can Art komt terug! Na een succesvolle editie in 2016 werken Kunsthal Rotterdam en Instituto Buena Bista uit Curaçao weer samen. Deze zomer kunnen bezoekers van alle achtergronden, leeftijden en interesses in het tentoonstellingsatelier meedoen. All you can Art is een plek voor ontmoeting en debat, waar iedereen volgens het meester–gezel principe ruimte krijgt om te leren, werken en kijken.

Bezoekers kunnen samen met de kunstenaars van Instituto Buena Bista aan de slag. Founding Fathers van IBB, David Bade en Tirzo Martha, zijn dagelijks in het tentoonstellingsatelier te vinden. Ook andere topkunstenaars op het gebied van social practice, waaronder Liesbeth Labeur en Rieneke de Vries, nemen je mee in hun artistieke proces. Ontdek hoe inspirerend vrij denken en samenwerken kan zijn! All you can Art maakt hedendaagse kunst toegankelijk voor iedereen. In het tentoonstellingsatelier zijn o.a. de resultaten van verschillende All you can Art projecten, het werk van de kunstenaars, verdiepende context van kunsteducatie projecten en een beeldentuin te zien. 

Summerschool toelating zaterdag 13 mei 2017

Talentvolle jongeren van alle achtergronden en opleidingsniveaus worden uitgenodigd om zich in te schrijven voor de All you can Art Summerschool van 2017. Dertig talenten krijgen weer de kans om zich zeven weken lang volgens All you can Art recept artistiek te ontwikkelen door nieuwe kennis en technieken op te doen. Ook hier wordt gewerkt volgens het meester-gezel principe. Alle studenten gaan onder begeleiding van de kunstenaars experimenteren, meewerken en debatteren. De toelating van de All you can Art Summerschool vindt plaats op zaterdag 13 mei 2017. Van de aspirant studenten wordt gevraagd een portfolio mee te nemen en motivatie te schrijven, welke ze in enkele minuten mogen pitchen. 

TOELATING SUMMERSCHOOL

All you can art_logo rond_HR.png

Bijzondere samenwerkingen

Om verschillende doelgroepen te bereiken gaat All you can Art drie Rotterdamse partnerships aan. Samen met Stichting Laurens (ouderenzorg), Het Zuiderpark College (onderwijs) en Antes (verslavingszorg) wordt gewerkt op locatie. De kunstenaars realiseren op locatie van één van de partners een extra atelier waar ze samen met bewoners, studenten of patiënten een paar weken gaan werken. In deze setting is ruimte voor uitwisseling van kennis en vaardigheden. Ook de Summerschool studenten worden meegenomen in het artistieke proces en gaan op de verschillende locaties ervaring opdoen met het werken in een sociale context. 

ALL YOU CAN ART 2016

Over Instituto Buena Bista

Het IBB is het in 2006 opgerichte centrum voor contemporaine kunst op Curaçao, onder leiding van kunstenaars  David Bade (Curaçao, 1970) en Tirzo Martha (Curaçao, 1965). Het IBB is een vooropleidingsinstituut en een plek voor hedendaagse kunst, die jonge talenten van het eiland scout, hen begeleidt en voorbereidt op de juiste vervolgopleiding in het creatieve veld. IBB is op Curaçao gelokaliseerd op het terrein van de actieve psychiatrische instelling – Klinika Capriles – en patiënten, leerlingen, amateurs en kunstenaars begeven zich onder elkaar, zodat er incidenteel en gepland wordt samengewerkt. Kijk op de website van Instituto Buena Bista voor meer informatie.

PERS

160604-FE0832-FredErnst-30cm.jpg
All you can Art 2016
AYCALiebsethLabeur-35.jpg
All you can Art 2016. Summerschool
Bussemaker-11.jpg
All you can Art 2016. Bezoek minister Bussemaker
160604-FE1146-FredErnst-30cm.jpg
All you can Art 2016. Opening