Antoni Gaudí
Dromen en bouwen

29 april 2005 – 18 september 2005 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
1
De fascinerende wereld van de architect Antoni Gaudí (1852-1926) wordt verbeeld in deze boeiende tentoonstelling. Aan de hand van maquettes, schilderijen, originele bouwelementen, tekeningen en foto's ontstaat een beeld van een architect op eenzame hoogte die de invloed van Jugendstil verwerkte tot een geheel eigen stijl.

Zijn beroemdste bouwwerken, Casa Milà, Park Güell en de Sagrada Familia waar nog steeds aan gewerkt wordt, bepalen het aanzien van Barcelona. Mozaïeken, meubels en andere voorwerpen tonen bovendien het belang van Gaudí als vormgever die niets aan het toeval overliet, maar het gehele gebouw, inclusief interieur ontwierp.

Gaudí is met recht de beroemdste architect die ooit geleefd heeft. Toch wordt zijn werk nog steeds met mysteries omgeven. Een aantal daarvan wordt in de Kunsthal onthuld. Gaudí's ontwikkeling van architect tot eigenzinnig kunstenaar is te volgen. Om de plaats die Gaudí inneemt in zijn tijd op juiste waarde te schatten is het noodzakelijk de constructie van zijn gebouwen te begrijpen. Daarom worden spectaculaire hangconstructies getoond, die Gaudí hielpen zijn ontwerpen te visualiseren. Bovendien zullen de symbolische betekenissen van zijn gebouwen uit de doeken worden gedaan.

foto_303_3.jpg
foto_303_2.jpg