Ari Versluis & Ellie Uyttenbroek
Exactitudes

7 februari 1998 – 19 april 1998 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
5
Fotograaf Ari Versluis (*1961) en styliste Ellie Uyttenbroek (*1965) uit Rotterdam werken sinds oktober 1994 samen. Gedreven door hun gemeenschappelijke interesse voor de opvallende kledingcodes van verschillende groeperingen in de samenleving, hebben zij de afgelopen vier jaar 26 van deze identiteitsgroepen systematisch in beeld gebracht.

Deze series, die elk uit twaalf portretten bestaan, worden nu tentoongesteld in de fotogalerie van de Kunsthal Rotterdam. Versluis & Uyttenbroek noemen hun series "Exactitudes", wat een samentrekking is van de woorden "exact" en "attitudes". Het heterogene, multi-culturele straatbeeld van Rotterdam is de grote inspiratiebron voor Versluis & Uyttenbroek. De meeste geportretteerden zijn dan ook letterlijk "van straat geplukt": Gabberinnetjes, Skaters, Marokkies, Kabo's, Allah's Girls en Zwervers. 

Andere types werden aangesproken op de voor hun specifieke plekken: bodybuilders in de sportschool, portiers voor de nachtclub, young executives op het lyceum, supporters bij een wedstrijd, en game boys thuis bij hun ouders. Naar meisjes met een subtiele tatoeage, oudere vrouwen met paarsblauw geverfd haar, en blanken met een rastakapsel moesten Versluis & Uyttenbroek wat langer en uitgebreider zoeken om minstens twaalf treffende representanten van elke groepering naast elkaar te kunnen zetten.

foto_135_1.jpg
foto_135_2.jpg
Welkom
Een bezoek aan de Kunsthal begint met een starttijd
Boek hier je starttijd