Conny Janssen Danst 25

9 september 2017 – 1 oktober 2017
Hal
2
HOME. Foto: Leo van Velzen
Conny Janssen Danst, gevestigd in Rotterdam, is sinds 1992 een van de toonaangevende moderne dansgezelschappen in Nederland. Het werk van artistiek leider Conny Janssen staat breed bekend om de fysieke en theatrale kracht van de dansers en de verrassende diversiteit van haar voorstellingen. De thematiek van de grote stad vormt een belangrijke voedingsbodem.

Conny’s Rotterdamse manier van ondernemen, doorsijpelend tot in de haarvaten van de stad, en haar drijfveer om steeds weer verrassend divers en hoogwaardig kwalitatief werk te maken, sluit aan bij het DNA van de Kunsthal. En, Conny Janssen Danst is precies even oud als de Kunsthal! Het vijfentwintigjarig jubileum is dan ook de aanleiding voor een inspirerende kruisbestuiving ‘extra large’ tussen het Kunsthal gebouw, de kunst, de dansers en het publiek. 

Video-installatie

Geïnspireerd op haar voorstelling ‘Inside Out’ ontwikkelt Conny Janssen een video-installatie waar levensgroot geprojecteerde beelden en muziek de ruimte vullen van een intieme black box. In een ander deel van de grote hal wordt bijna letterlijk de kern van het creatieve maakproces blootgelegd. Het publiek ervaart het decor van binnenuit en is op verschillende momenten getuige van live repetities en de interactie tussen verschillende jonge makers en de dansers. Het publiek maakt al toekijkend weer onderdeel uit van het decor.

Zie ook

ConnyJanssenDanst_INSIDEOUT_Foto_LeoVanVelzen_MGL7169.jpg
INSIDE OUT. Foto: Leo van Velzen
ConnyJanssen2_2_fotoCarstenLumiereSasse.jpg
Conny Janssen. Foto: Carsten Lumiere Sasse