Dieren van India

4 oktober 2006 – 5 november 2006 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
A
Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek 2006 met het thema 'De leeuw is los!' presenteert de Kunsthal op Werelddierendag de tentoonstelling 'Dieren van India'.

Een serie prachtige tekeningen en zeefdrukken van verschillende kunstenaars toont de belangrijke rol die dieren spelen in de Indiase volkskunst. 

38 originele zeefdrukken uit het boek Dieren van India

Zo wordt vanaf de prehistorie al de Indiase olifant afgebeeld, en zijn de tijger en de slang geliefde onderwerpen. Maar ook apen, leeuwen, herten en andere dieren duiken als icoon, symbool of decoratie op in originele en schitterend uitgevoerde schilderingen op papier en stof.

Kinderleeslounge

Speciaal voor de tentoonstelling is er een 'kinderleeslounge' ingericht met Fatboy zitzakken waar kinderen allerlei dierenboeken kunnen lezen zoals 'Tijgertje eigenwijs', 'De hongerige leeuw' en 'Het jungleboek van Londen'.
Ook het gelijknamige boek 'Dieren van India' is in te zien met 38 originele zeefdrukken die handgemaakt, handgedrukt en handgebonden zijn. Een waar festijn voor dierenliefhebbers en een droom voor iedere kunst- en boekenliefhebber.

Publicatie

Dieren van India, Mets & Schilt Uitgevers, Amsterdam 2006 (ISBN 90 5330 393 6).

Samenwerking

De tentoonstelling is in samenwerking met Tara Publishing, Chennai (India) en Mets & Schilt Uitgevers, Amsterdam tot stand gekomen.
De tentoonstelling sluit tevens aan bij de Frankfurter Buchmesse (begin oktober) waar India als land centraal staat.

foto_329_3.jpg