Gijs van Lith
THINNER SPIRITS

27 januari 2018 – 13 mei 2018 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
6
Gijs van Lith, BODY - WORK no.1, 112 x 92 cm, olie- en acrylverf en papier op linnen, 2017
Voor Kunsthal Light #17 neemt de Nederlandse kunstenaar Gijs van Lith de architectuur van de ‘etalage’ van de Kunsthal als uitgangspunt voor zijn installatie. Grote losse schilderdoeken hangen gedrapeerd over de horizontale dragers van de ruimte. Van Lith vervormt op speelse wijze onze verwachtingen en fundamentele begrip van wat een schilderij kan of zou moeten zijn.

Gijs van Lith richt zich vooral op schilderen, maar zijn oeuvre omvat ook sculpturen en installaties. Zijn werk heeft alles te maken met de schepping, de materialiteit en de feitelijke handeling van de schilderkunst. In zijn schilderijen verkent hij ideeën over lichamelijkheid, ruimtelijkheid, status en kleur.  

Kunsthal Light

‘Kunsthal Light’ is het talentontwikkelingsprogramma van de Kunsthal. Dit tentoonstellingsprogramma richt zich   sinds 2011 in het bijzonder op jonge kunstenaars die in staat zijn op originele en artistieke wijze ‘een breed gebaar’ neer te zetten. Hiervoor stelt de Kunsthal drie keer per jaar HAL 6 (de ruim 25 meter lange etalage langs de hellingbaan) beschikbaar aan een kunstenaar die de vrije hand krijgt om een ‘site-specific’ werk te maken.  Kunsthal Light wordt in 2018  mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds. 

Pers

Kunsthal Rotterdam is open!
Alleen online tickets. Boek nu je tijdslot. Lees hoe je samen met ons zorgt voor een fijn en veilig bezoek.
Boek nu