Kunsthal Light #18
Nazif Lopulissa

14 juli 2018 – 28 oktober 2018 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
6
De Rotterdamse kunstenaar Nazif Lopulissa (1991) – winnaar van de Henri Winkelman Award 2018 – onderzoekt in zijn werk de vormentaal van objecten, plaatsen en situaties uit zijn dagelijks leven. Playgrounds is een persoonlijke zoektocht naar een belangrijk fenomeen uit zijn jeugd: de speeltuin. In Kunsthal Light #18 presenteert Lopulissa een serie werken waarin hij seriematig onderdelen van de speeltuin onderzoekt en hoe deze te vertalen naar het doek.

Voor Lopulissa is de speeltuin een ruimte van tegenstrijdigheden waarin vorm, uitstraling, functie en gebruik elkaar continu lijken tegen te spreken. Door het kleurrijke, harde materiaal van de speeltoestellen op klassiek katoenen doek te schilderen, ontneemt Lopulissa ze hun materialiteit en benadrukt vorm en kleur. Lopulissa neemt details uit de speeltuin en abstraheert ze tot onherkenbare patronen. Hij zoemt in op hekwerken, rasters, stangen en rubberen tegels en schildert deze over elkaar heen in abstracte composities.

Opbouw-KunsthalLight18_NazifLopulissa_fotosMarcoDeSwart-LR (21).JPG
Nazif Lopulissa installeert 'Playgrounds' in HAL 6, de etalage van de Kunsthal. Foto Marco De Swart

Nazif Lopulissa

Na zijn afstuderen aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam in 2017, begint Lopulissa zijn zoektocht naar de invulling van zijn kunstenaarschap. Hij legt de lat hoog en probeert de veelheid aan (keuze)vrijheid die hij ervaart niet als een belemmering maar mogelijkheid te zien zich te focussen tot nieuw werk. Met Kunsthal Light begint een nieuwe fase, de start van een onderzoek naar schilderkunst dat kan resulteren in interactieve sculpturen.

Kunsthal Light

Kunsthal Light creëert kansen voor talentvolle kunstenaars en richt hierbij de spotlights op 'modern muralists' en installaties. Kunstenaars krijgen de vrije hand om in de etalage langs de hellingbaan een 'site-specific' werk te maken. 

Zie ook

Kunsthal Light

Kunsthal Rotterdam is open!
Alleen online tickets. Boek nu je tijdslot. Lees hoe je samen met ons zorgt voor een fijn en veilig bezoek.
Boek nu