Kunsthal Light #18
Nazif Lopulissa

14 juli 2018 – 28 oktober 2018
Hal
6
De talentvolle, Rotterdamse kunstenaar Nazif Lopulissa (1991) onderzoekt in zijn werk de vormentaal van objecten, plaatsen en situaties uit zijn dagelijks leven. Playgrounds is een persoonlijke zoektocht naar een belangrijk fenomeen uit zijn jeugd: de speeltuin. Voor Lopulissa is de speeltuin een ruimte van tegenstrijdigheden waarin vorm, uitstraling, functie en gebruik elkaar continu lijken tegen te spreken. In Kunsthal Light #18 presenteert Lopulissa een serie werken waarin hij met een frisse beeldtaal elementen van de speeltuin transformeert.

Voor Lopulissa is de verhouding tussen vorm en concept complex. De diversiteit aan materiaalgebruik en de kleurrijke composities laten zien hoe Lopulissa hiermee omgaat.

Nazif Lopulissa studeerde in 2017 af aan Willem de Kooning Academie in Rotterdam en is winnaar van de Henri Winkelman Award 2018.

DSCF8929_bewerkt.jpg
Nazif Lopulissa's onderzoek naar de speeltuin

KUNSTHAL LIGHT

Kunsthal Light creëert kansen voor talentvolle kunstenaars en richt hierbij de spotlights op 'modern muralists' en installaties. Kunstenaars krijgen de vrije hand om in de etalage langs de hellingbaan een 'site-specific' werk te maken. 

Zie ook