Willem Besselink
Dubbelganger

10 december 2018 – 3 maart 2019 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
6
De Kunsthal Rotterdam presenteert in de tentoonstelling ‘Dubbelganger’ een site-specific installatie van de Nederlandse kunstenaar Willem Besselink. De tentoonstelling – onderdeel van het ‘Kunsthal Light’ programma - weerspiegelt het gedachteproces van de kunstenaar. Besselink laat zich voor deze installatie inspireren door de architectuur van de door Rem Koolhaas ontworpen Kunsthal, in het bijzonder door de bouwstructuren en materialen van HAL 6. Details van het gebouw zoals de hellingshoek van de vloer en de gedraaide dragers van de dakconstructie, vormen de uitgangspunten voor zijn installatie (schaal 1:1), die de structuur van de ruimte ingrijpend transformeert en benadrukt. De bezoeker staat opeens tussen de architecturale structuren van het gebouw, waar men normaliter onbewust aan voorbij loopt.

Willem Besselink

Willem Besselink (1980, Venray) is gefascineerd door diepgewortelde structuren in het alledaagse leven. Zichtbare en onzichtbare structuren, die zich elke keer als patronen herhalen. Met tekeningen, schilderijen, objecten en installaties onderzoekt Besselink deze patronen door ze te registreren en op een fysieke manier te visualiseren met specifieke aandacht voor innovatief materiaalgebruik. Besselink studeerde aan Academie Minerva in Groningen, de Universität der Künste in Berlijn en is in 2006 afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. 

Kunsthal Light

Kunsthal Light creëert kansen voor talentvolle kunstenaars en richt hierbij de spotlights op 'modern muralists' en installaties. Kunstenaars krijgen de vrije hand om in de etalage langs de hellingbaan een 'site-specific' werk te maken. 

20181312-Kunsthallight19-MarcelKollen-19.jpg
Willem Besselink, Dubbelganger, foto Marcel Kollen

Zie ook

Kunsthal Light