Joris Strijbos
Sirenen

16 maart 2019 – 22 september 2019 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
6
Kunsthal Rotterdam presenteert ‘Sirenen’ een kinetische klankinstallatie van de kunstenaar Joris Strijbos. Zijn werk is geïnspireerd op doorlopend onderzoek naar complexe processen, zoals georganiseerde systemen in de biologie en digitale technologie. De wijze waarop een zwerm vogels onderling functioneert, het proces van algoritmen in datanetwerken; Strijbos ontrafelt de complexiteit en vertaalt de schoonheid die hij hierin ontdekt naar composities van licht en geluid.

De audiovisuele installaties en mediaperformances van Strijbos bevinden zich op het snijvlak van wetenschap, kunst en techniek. Voor Kunsthal Light #20 ontwerpt hij een 'site-specific' installatie bestaande uit roterende buizen met luidsprekers. Door de rotatie van de geluidsbronnen en de beweging van bezoekers, ontstaat een interactieve compositie die verwijst naar de mythologische lokroep van sirenen. Het bijna sacrale klankveld vormt hierbij een scherp contrast met het robuuste uiterlijk van de installatie.

Joris Strijbos

Joris Strijbos (1981, Zaanstad) studeert in 2010 af in de richting ArtScience aan de Koninklijke Academie van Beelden Kunsten, Den Haag. Daarna zet hij zijn studieloopbaan voort aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Zijn werk wordt sindsdien getoond op festivals, in galeries en musea waaronder Sonic Acts Festival – Amsterdam, Woodstreet Galeries – Pittsburgh, Van Gogh Museum, Amsterdam en Nuit Blanche – Parijs.

Kunsthal Light

Kunsthal Light creëert kansen voor talentvolle kunstenaars en richt hierbij de spotlights op 'modern muralists' en installaties. Kunstenaars krijgen de vrije hand om in de etalage langs de hellingbaan een 'site-specific' werk te maken. 

Bekijk ook