Marleen Sleewits
Kunsthal Light #24

19 september 2020 – 10 januari 2021
Hal
6
Marleen Sleewits (1980) interfereert in karakterloze, alledaagse ruimtes die geen indruk achterlaten. Ze stript de plekken en ontdoet deze van hun laatste kenmerken. De overgebleven materialen combineert Sleewits met zachte, zoete kleuren en creëert in dezelfde ruimtes, nieuwe onherkenbare plekken. Door de optische illusies in haar werk en het manipuleren van de schaal wil Sleewits je meer bewust maken van de omgeving.

Er volgt meer informatie over Sleewits’ site-specific werk in de etalage van de Kunsthal. Met dit werk maakt Marleen Sleewits deel uit van het talenontwikkelingsprogramma Kunsthal Light.

KUNSTHAL LIGHT

‘Kunsthal Light’ is het talentontwikkelingsprogramma van de Kunsthal. Dit tentoonstellingsprogramma richt zich sinds 2011 in het bijzonder op jonge kunstenaars die in staat zijn op originele en artistieke wijze ‘een breed gebaar’ neer te zetten. Hiervoor stelt de Kunsthal drie keer per jaar HAL 6 (de ruim 25 meter lange etalage langs de hellingbaan) beschikbaar aan een kunstenaar die de vrije hand krijgt om een ‘site-specific’ werk te maken. ‘Kunsthal Light’ wordt in 2019 mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds.

Zie ook