Meesterlijk!

7 december 2019 – 29 maart 2020
Hal
2
Met de tentoonstelling ‘Meesterlijk!’ presenteert de Kunsthal Rotterdam een groots overzicht van vier eeuwen schilderijen en tekeningen van beroemde meesters als Rembrandt, Rubens, Van Gogh, Delacroix, Pissarro, Saenredam, Goltzius en Basquiat. Ook is werk te zien van minder bekende kunstenaars als Cornelis Saftleven en Joseph Augustus Knip. Ruim 130 werken uit de collectie Boijmans Van Beuningen belichten de bijzondere wisselwerking tussen schilder- en tekenkunst en laten de liefde zien van de grote meesters voor tekenen. De tekeningen lijken je dichterbij de kunstenaar te brengen en zijn vaak veel vrijer en intiemer dan de schilderijen die we van deze meesters kennen. ‘Meesterlijk!’ toont het grote meesterschap van kunstenaars die in beide kunstvormen uitmunten. Deze tentoonstelling is onderdeel van een serie van drie tentoonstellingen in de Kunsthal ter gelegenheid van het stadsbrede project ‘Boijmans bij de Buren’.

De collectie tekeningen van Museum Boijmans Van Beuningen is een van de belangrijkste ter wereld en wordt vanwege haar gevoeligheid voor licht maar zelden getoond. In de tentoonstelling ‘ Meesterlijk’  in de Kunsthal wordt een selectie van de mooiste werken op papier voor even uit hun dozen gehaald om daarna weer voor jaren te worden opgeborgen.

Camille Pissarro_Les Coteaux d'Auvers_1882_ Museum Boijmans Van Beuningen_Rotterdam.jpg
Camille Pissarro, Les Coteaux d'Auvers, 1882, Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam

Kunsthal tijdens Boijmans bij de Buren

De Kunsthal werkt mee aan het zichtbaar houden van de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen als onderdeel van het stadsbrede project ‘Boijmans bij de Buren’. Voor een periode van januari 2019 tot en met maart 2020 zijn in samenwerking met Museum Boijmans drie tentoonstellingen in de Kunsthal te zien. De eerste was ‘Picasso op papier’ gevolgd door 'De duizelingwekkende verbeelding van Piranesi'.