Like Pastoe
100 jaar vernieuwing in vormgeving

23 februari 2013 – 2 juni 2013 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
2
Ballon
De Kunsthal Rotterdam presenteert een omvangrijke tentoonstelling rondom het honderdjarig bestaan van het Nederlandse meubelmerk Pastoe.

Sinds de oprichting in 1913 is Pastoe uitgegroeid tot een internationaal erkend designers label. Het merk staat voor eenvoud, tijdloosheid, kwaliteit en ambacht. Pastoe heeft in de loop van de tijd een fraai gezelschap ontwerpers aan zich weten te binden, zoals Maarten Van Severen, Shigeru Uchida en Scholten & Baijings.

De tentoonstelling Like Pastoe toont de omvangrijke geschiedenis van het meubelmerk en geeft een overzicht van de unieke samenwerkingen tussen Pastoe en diverse architecten, kunstenaars en ontwerpers. De tentoonstelling is opgezet rondom de thema's: ARCHIEVEN, OMGEVINGEN en VISIES.
Krijn de Koning brengt in het thema ARCHIEVEN de ontwerpgeschiedenis van Pastoe met bijzondere ontwerpen, advertentiemateriaal, schetsen, foto's en beurspresentaties in beeld. Binnen het onderdeel OMGEVINGEN projecteert Anne Holtrop Pastoe's visie op de architectonische ruimte. De installaties in de tentoonstelling laten een omgeving zien waarin wonen, werken, leren en maken op een nieuwe manier wordt gedefinieerd. In VISIES wordt het zoeken naar nieuwe perspectieven voor productontwikkeling belicht. Diverse ontwerpers, waaronder Naoto Fukasawa, Claudio Silvestrin en Scheltens & Abbenes zijn hierbij betrokken.

6_©Cas Oorthuys, Fabriek, 1952, Pastoe.jpg
Cas Oorthuys, Fabriek, 1952
9_©Jan Versnel, Introduction 125M, 1965, Pastoe - LR.jpg
Jan Versnel, Introduction 125M, 1965

Publicatie

Er verschijnt, ter gelegenheid van deze tentoonstelling en het honderdjarig bestaan van Pastoe, een jubileumboek, samengesteld door Anne van der Zwaag/Gert Staal en vormgegeven door Dirk Laucke. Het boek biedt met interviews, historische en kritische analyses, verdieping en achtergronden, hoogtepunten uit de geschiedenis van Pastoe en de context van wonen, in heden en verleden.

PERS

Vul uw gegevens in als u bestanden bij deze tentoonstelling wilt downloaden.

Open formulier