Poetry of a Nation / the Nation of Poetry
Kamp Horst

27 mei 2018 – 26 augustus 2018 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
7
De Kunsthal neemt met de tentoonstelling ‘Poetry of a Nation / the Nation of Poetry. KAMP HORST’ deel aan de Poetry + Art Gallery Tour, ter gelegenheid van het 49e Poetry International Festival. Van 30 mei t/m 2 juni neemt Poetry + Art je mee naar toonaangevende Rotterdamse galeries en kunstinstellingen voor verrassende exposities op het snijvlak van taal en beeldende kunst.

Het Rotterdamse kunstenaarscollectief KAMP HORST staat bekend om zijn intense schilderwerken met stripachtige composities, waarin absurde humor en wringende combinaties van personen, dieren en objecten het eindresultaat dicteren. Voor de muurschildering in de Kunsthal sluit KAMP HORST aan op het festivalthema Poetry of a Nation / the Nation of Poetry. In een tijd waarin er nadruk ligt op wat een volk, een natie uniek en eigen maakt, koesteren velen het nationalisme als noodzakelijk voor het behoud van de identiteit. Anderen zien hier juist een keurslijf in en een sentiment dat de samenleving verdeelt. Binnen dit thema creëert KAMP HORST een wereld die raakvlakken heeft met de werkelijkheid, maar door middel van inside jokes en absurditeit resulteert in een compleet onverwacht en prikkelend beeld. De tentoonstelling ‘Poetry of a Nation / the Nation of Poetry. KAMP HORST’ is tot en met 26 augustus te zien in de Kunsthal Rotterdam.

Seestück 1-9-14 160x180cm.jpg
Armando, Seestück, 2014, te zien bij Galerie Christian Ouwens

Opening zondag 27 mei 17.00 uur

De tentoonstelling ‘Poetry of a Nation / the Nation of Poetry. KAMP HORST’ en de Poetry + Art Gallery Tour openen in op zondag 27 mei in de Kunsthal met optredens van de festivaldichters Dolores Dorantes en Safiya Sinclair. Galeriehoudster Rianne Groen vraagt de makers van KAMP HORST, wiens werk t/m zondag 26 augustus in de Kunsthal te zien is, het hemd van het lijf. Suzanne Wallinga van A Tale of A Tub en Yin Yin Wong van Publication Studio - te zien bij Showroom MAMA - vertellen over hun exposities. Mono-Poly brengt een bewerkte versie van het Wilhelmus. Wil je bij deze opening aanwezig zijn, meld je dan nu aan!

7e Poetry + Art Gallery Tour (30 mei t/m 2 juni)

‘Poetry of a Nation / the Nation of Poetry. KAMP HORST’ is onderdeel van de 7e Poetry + Art Gallery Tour, een samenwerking met meer dan 20 Rotterdamse galeries en kunstinstellingen. Verspreid over de stad toont de tour werk van beeldend kunstenaars voor wie taal, het woord en de poëzie een belangrijke inspiratiebron is of deel uitmaakt van hun werk. In de galeries worden de exposities afgewisseld met voordrachten van dichters en performances. Stap op je (leen)fiets en ga mee op zoek naar talige installaties, schilderijen, illustraties, kunstenaarsboeken en taalexperimenten van gerenommeerde kunstenaars en aanstormend talent. Iedere festivaldag kun je kiezen uit een van de vier routes langs minimaal zes exposities. Een gids wijst de weg, festivaldichters en Spoken Word artiesten van 010 Says it all wachten je op met gedichten op maat.

Praktisch

Woensdag 30 mei t/m zaterdag 2 juni van 13.30 tot 16.00 uur
Alle routes vertrekken dagelijks om 13.30 uur vanaf Theater Rotterdam, locatie Witte de With. |
Deelname €5,- inclusief fiets / €3,50 zonder fiets.
Kijk voor alle routes, exposities en tickets op  www.poetryinternational.nl

Deelnemers Poetry + Art Gallery Tour 2018 

Galerie Christian Ouwens
Gallery Untitled
Studio de Bakkerij
Garage Rotterdam
ZERP Galerie
PHOEBUS Rotterdam
Showroom MAMA
HET PLAFOND
Galerie Rianne Groen
Joey Ramone
Galerie Frank Taal
Studio Seine 
A Tale of A Tub
Shimmer
Walgenbach Art & Books
Rib en Galerie Lecq
TENT
V2_
Kunsthal Rotterdam
 

Madison_Who Will Survive in America 11_2010_Courtesy ZERP Galerie.jpg
Madison, The Scream (uit Who Will Survive America), 2010, te zien bij ZERP Galerie
Tom Woestenborghs - Galerie Frank Taal.jpg
Tom Woestenborghs, Pincky, 2018, te zien bij Galerie Frank Taal
Kunsthal Rotterdam is open!
Alleen online tickets. Boek nu je tijdslot. Lees hoe je samen met ons zorgt voor een fijn en veilig bezoek.
Boek nu