Prince LOVE LIVE
Ahoy, de Kuip en andere herinneringen

13 mei 2017 – 10 september 2017 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
3
Prince fans bij De Kuip, Rotterdam (17 augustus 1988) © Rob Verhorst
De Kunsthal Rotterdam presenteert vanaf 13 mei de tentoonstelling ‘Prince LOVE LIVE’ als eerbetoon aan de vorig jaar overleden artiest. Zijn muzikale erfenis wordt nog steeds vol liefde en passie levend gehouden door zijn bewonderaars. De herinneringen aan zijn live shows worden in de tentoonstelling gedeeld. Prince LOVE LIVE toont aan de hand van meer dan 230 memorabilia, van concertkaartjes tot unieke collectors items, een beeld van de toewijding die Prince als artiest bij zijn fans teweegbrengt.

Prince in Nederland

Prince treedt in zijn ruim veertig jaar durende muzikale carrière vaak op in Nederland. Tijdens zijn optredens in Ahoy (1986) en de Kuip (1988) bouwt hij een steeds grotere fanbase op. Van deze en andere optredens zijn tourattributen zoals posters, foto’s en merchandise door de jaren heen intensief verzameld. Bijna alle objecten in de tentoonstelling zijn afkomstig uit de verzamelingen van zijn meest trouwe fans. Daarnaast worden video’s van interviews getoond met bekende en onbekende mensen die destijds met Prince samengewerkt hebben, waaronder Lois Lane. Ook fans komen aan het woord en vertellen over hun favoriete nummer en meest bijzondere Prince herinnering. De liefde voor Prince blijkt uit de bijzondere items in een kleine, intieme tentoonstelling van, voor en door zijn fans.

2_Prince fans Ahoy 1986 d foto Rob Verhorst.jpg
Prince fans in Rotterdam Ahoy (1986) © Rob Verhorst

Samenwerkingspartners

Prince LOVE LIVE komt tot stand in samenwerking met een groep Nederlandse Prince liefhebbers, die Prince sinds de jaren tachtig volgt. Hun vriendschap is ontstaan vanuit hun gedeelde passie voor de muziek en de persoon Prince.

Xposition App Prince

Wilt u tijdens een bezoek aan de tentoonstelling alles te weten komen over de unieke items? Download nu de gratis Xposition app voor android of iOs.

iTunes Store

Google Play Store

Zie ook

PERS

3_ Prince Ahoy 1992  Foto Rob Verhorst.jpg
Prince, Rotterdam Ahoy (1992) © Rob Verhorst
5_ Prince fan Kuip 2 6 1990  Foto Rob Verhorst 2.jpg
Prince fans bij De Kuip (1990) Foto: Rob Verhorst
Kunsthal Rotterdam is open!
Alleen online tickets. Boek nu je tijdslot. Lees hoe je samen met ons zorgt voor een fijn en veilig bezoek.
Boek nu