Science Fiction
A Journey into the Unknown

16 maart 2019 – 30 juni 2019
Hal
2
Vanaf het voorjaar presenteert de Kunsthal ‘Science Fiction. A Journey into the Unknown' een tentoonstelling in samenwerking met het Barbican Centre in Londen. Nooit eerder werd het razend populaire onderwerp science fiction belicht in een tentoonstelling over kunst, design, film, literatuur, stripverhalen en videogames.

De tentoonstelling neemt de bezoeker mee op ontdekkingstocht door de verschillende genres van science-fiction en plaatst het onderwerp hiermee in een nieuw perspectief. De wortels van het science-fictiongenre komen aan bod met werk van pioniers als Jules Verne en Ray Harryhausen.

De bezoeker reist door de tijd en ruimte met filmfragmenten, originele manuscripten, hedendaagse kunst en filmattributen. Er zijn kunstwerken en interactieve installaties te zien, en natuurlijk kan de bezoeker zich vergapen aan vele kostuums, maskers, modellen en attributen uit filmklassiekers als Star Wars, Star Trek, Interstellar, Close Encounters, District 9, Alien, Jurassic Park en Godzilla.

Samenwerking

De tentoonstelling is samengesteld en georganiseerd door Barbican International Enterprises, in coproductie met Brandts - Museum of Art & Visual Culture, Denemarken en Onassis Cultural Centre, Griekenland.