Sil Krol
Inertia

22 februari 2020 – 31 mei 2020
Hal
6
Voor Kunsthal Light #22 heeft de Rotterdamse kunstenaar Sil Krol zich laten inspireren door de architectuur en de hellingbaan van de ‘etalage’ van de Kunsthal. Een grote rode bal, met een doorsnee van bijna twee meter – rolt versnelt naar beneden over de horizontale dragers van de ruimte. In deze site-specific installatie ‘Inertia’ speelt Krol met het krachtenspel tussen massa, beweging en energie en daagt de bezoeker uit de bal weer de hellingbaan op te duwen.

Sil Krol (1986) plaatst zijn ruimtelijke installatie voornamelijk in openbare binnen- en buitenruimtes. Met zijn werk spoort Krol aan om deze publieke plekken op onconventionele manieren te gebruiken. Zijn site-specific installaties en monumentale sculpturen zijn tijdelijke, spontane ingrepen die een reactie uitlokken.

Voor Krol is de openbare ruimte een metafoor voor de maakbaarheid van onze complexe samenleving en ogenschijnlijke vervreemding van de natuur. 

KUNSTHAL LIGHT

‘Kunsthal Light’ is het talentontwikkelingsprogramma van de Kunsthal. Dit tentoonstellingsprogramma richt zich sinds 2011 in het bijzonder op jonge kunstenaars die in staat zijn op originele en artistieke wijze ‘een breed gebaar’ neer te zetten. Hiervoor stelt de Kunsthal drie keer per jaar HAL 6 (de ruim 25 meter lange etalage langs de hellingbaan) beschikbaar aan een kunstenaar die de vrije hand krijgt om een ‘site-specific’ werk te maken. ‘Kunsthal Light’ wordt in 2019 mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds.

Zie ook