Surf Tribe
Stephan Vanfleteren

13 oktober 2018 – 13 januari 2019
Hal
1
In de tentoonstelling Surf Tribe legt de Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren een cultuur bloot waarin het vooral gaat over een diep respect voor de oceaan. Vanfleteren kijkt voorbij de traditionele surfspots van Californië en Hawaï en gaat over de hele wereld op zoek naar mensen die leven op plekken waar de oceaan het land raakt. Hij legt daar een haast vloeibare gemeenschap vast, die de natuur als meester heeft.

De ruim zeventig zwart-wit portretten laten de echte mensen achter de surfers zien, in al hun kracht en kwetsbaarheid. Wat hen verbindt is de liefde voor het water en de verslaving aan de golf. Het gevoel van nietigheid tegenover de krachten van de natuur, de gewonnen en verloren gevechten - met anderen, maar vooral met zichzelf. 

Levende legendes

Surf Tribe toont jong talent, surficonen en levende legendes - competitiesurfers, freesurfers en surfhippies - waaronder Kelly Slater, Gerry Lopez, John John Florence, Laird Hamilton, Bethany Hamilton, Greg Noll, Stephanie Gilmore, Mick Fanning, Joel Parkinson, Mickey Munoz, Filipe Toledo en Tom Carroll. Van hen geen actiefoto’s op azuurblauwe golven maar serene zwart-witportretten in Vanfleterens beklijvende stijl. 

meer info

SURFTRIBE_BRAZIL_LeoCabral_StephanVanfleteren.jpg
Leo Cabral, free surfer/airport employee, Florianópolis, Santa Catarina, Brazil
SURFTRIBE_HAWAII_Tamaroaarii_Kalama_low_StephanVanfleteren.jpg
Tamaroaarii Kalama, surf talent, Oahu, Hawaii, Stephan Vanfleteren
SURFTRIBE_AUSTRALIE_corinne_helmers_low┬®StephanVanfleteren.jpg
Corinne Helmers, free surfer/tattoo artist, Coolangatta, Queensland, Australia, Stephan Vanfleteren