Thomas Trum
Kunsthal Light #23

12 september 2020 – 10 januari 2021
Hal
6
Thomas Trum (1989) zoekt naar onconventionele manier om te schilderen. Hiervoor maakt Trum gebruik van verschillende verfsoorten en ‘apparaten’ zoals een machine voor wegmarkeringen, een boor met borstels en een XXL viltstift. Zijn werkwijze is hetzelfde op kleine papieren oppervlakte als voor grote muurschilderingen. Door zijn enthousiasme en de snelheid van werken – waarbij het eindresultaat nooit vooraf wordt bepaald – ontstaan er speelse schilderingen waarin de beweging voelbaar is.

Binnenkort volgt meer informatie over Trums’ site-specific werk in de etalage van de Kunsthal. Met dit werk maakt Thomas Trum deel uit van het talenontwikkelingsprogramma Kunsthal Light.

KUNSTHAL LIGHT

‘Kunsthal Light’ is het talentontwikkelingsprogramma van de Kunsthal. Dit tentoonstellingsprogramma richt zich sinds 2011 in het bijzonder op jonge kunstenaars die in staat zijn op originele en artistieke wijze ‘een breed gebaar’ neer te zetten. Hiervoor stelt de Kunsthal drie keer per jaar HAL 6 (de ruim 25 meter lange etalage langs de hellingbaan) beschikbaar aan een kunstenaar die de vrije hand krijgt om een ‘site-specific’ werk te maken. ‘Kunsthal Light’ wordt in 2019 mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds.

Zie ook

Boek je tijdslot!
Alleen online tickets. Boek nu je tijdslot. Lees hoe je samen met ons zorgt voor een fijn en veilig bezoek.
Alle maatregelen op een rij