Truien van Loes
Presentatie, verkoop en veiling

25 maart 2014 – 30 maart 2014 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
A
De tachtigjarige Loes uit het Rotterdamse Charlois breit al haar hele leven truien. De ruim 550 truien die na al die jaren in haar huis opgestapeld lagen, vormden in 2012 aanleiding voor de start van het project ‘Truien van Loes'. Als afsluiting van dit project worden de inmiddels beroemde truien geveild in de Kunsthal. Ruim 350 kleurrijke breiwerken worden gepresenteerd op de gekleurde stoelen in het Auditorium. Heb je altijd al een echte ‘Loes' willen hebben, sla dan nu je slag!

Het project Truien van Loes

Loes Veenstra is een Rotterdamse dame die in de wijk Charlois woont. Ze breit al heel haar leven. Dat ze dit met plezier doet mag duidelijk zijn want inmiddels zijn het zo'n 550 truien. In 2012 is op initiatief van Museum Rotterdam, Wandschappen en DNA Charlois het project ‘Truien van Loes' gestart dat zorgt dat het levenswerk van Loes zichtbaar wordt. Het project documenteert en presenteert het werk van Loes met als doel de truien uiteindelijk te verkopen. De opbrengst is voor Loes. Alle truien zijn vastgelegd in het boek ‘Het Verzameld Breiwerk van Loes Veenstra uit de 2e Carnissestraat' van Christien Meindertsma. Een flashmob zorgde ervoor dat de truien, die sinds 1955 op zolder opgeborgen lagen, ook daadwerkelijk zijn gedragen. Na de veiling in de Kunsthal zal een klein deel van de collectie truien, het boek en de film van de flashmob gepresenteerd worden bij 21_21 Design van Issey Miyake in Japan. Van het Rotterdamse Charlois naar Japan, wie doet het Loes na?

Veiling truien:

zondag 30 maart van 15.00 tot 17.00 uur.
Jeroen Chabot, directeur Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam, treedt op als Veilingmeester. De veiling is gratis toegankelijk via de Auditorium entree. 
Aansluitend van 17.00 tot 18.00 uur Truienborrel in het Kunsthalcafé!

Dutch Design Award

‘Truien van Loes' is winnaar van de Dutch Design Award 2013, categorie vrijevormgeving (Christien Meinderstma: ontwerper, Wandschappen: opdrachtgever en producent binnen DNA Charlois).

Publicatie

Het boek ‘Het Verzameld Breiwerk van Loes Veenstra uit de 2e Carnissestraat' van Christien Meindertsma is uitgegeven door Stichting Kunstimplantaat en te koop in de Kunsthalwinkel voor € 25,00.

Zie ook

Truien van Loes website.jpg
Loes Veenstra te midden van de deelnemers aan de flashmob ind e 2e Carnissestraat.jpg
TVL headerbeeld.jpg