All you can Art 4
Atelier met IBB

1 juni 2019 – 29 september 2019
Hal
3
Al drie jaar lang organiseert de Kunsthal Rotterdam samen met oprichters David Bade en Tirzo Martha van Instituto Buena Bista (IBB) Curaçao en hun team ‘All you can Art’: een atelier, tentoonstelling en Summerschool ineen waarbij iedereen, maar dan ook echt iedereen, de kans krijgt om mee te doen, samen kunst te maken, te leren en te ontdekken.

Ook in 2019 staat ‘All you can Art’ weer in de Kunsthal, maar méér nog in de stad Rotterdam! ‘All you can Art 4’ is op kleinere schaal in de Kunsthal te zien, en slaat zijn vleugels uit met een eigen plek op Rotterdam-Zuid. Op twee locaties, Het Gemaal op Zuid en Groene Hilledijk 272-274 gaat ‘All you can Art’ actief aan de slag om nieuwe inzichten en verbindingen tussen mensen, kunst en cultuur te realiseren. Uiteraard weer in samenwerking met trouwe partners als het Zuiderpark College, Antes en Stichting Laurens, maar ook met een enthousiaste nieuwe partner de Willem de Kooning Academie.

‘All you can Art’ is inmiddels niet meer weg te denken uit het culturele landschap van Rotterdam. Ook niet uit de herinneringen en verwachtingen van de honderden deelnemers, bezoekers, participanten en verraste buurtbewoners die deelnamen aan ‘All you can Art’ in voorgaande edities. 

Het Gemaal

Met het Gemaal als uitvalsbasis houden kunstenaars David Bade, Tirzo Martha, voormalig Artists in residence Liesbeth Labeur, Elke Uitentuis en Rieneke de Vries en IBB-Alumni Elvis Chen, Roxette Capriles en Johanna Franco Zapata atelier en zoeken zij verbinding met de buurt, met de kunstenaars en collectieven die reeds werkzaam zijn in de wijk, en met partners zoals het Wijkatelier op Zuid. Ook de Summerschool, waarvoor de aanmeldprocedure nu gestart is, vindt grotendeels in Het Gemaal plaats. 

De kunstenaars gaan actief op zoek naar verbindingen met sociale initiatieven, maatschappelijke- en religieuze organisaties en smaakmakers. Zij onderzoeken wat er speelt in de wijken waar ‘All you can Art’ landt en reflecteren daarop met site specific kunstwerken die tot stand komen met de bewoners, verenigingen, groepen of instellingen.

In de Kunsthal

In de Kunsthal is aandacht voor de context van All you can Art, ruimte om in debat te gaan tijdens DenkTanks, Summerschool theorielessen en om met publiek te discussiëren over engagement en de rol van kunsteducatie. In een weliswaar kleiner atelier dan voorgaande jaren werken de kunstenaars aan autonoom werk, en kunnen bezoekers en Summerschoolstudenten actief meedoen.

De werken die hieruit voortkomen worden als een groeisculptuur in ontwikkeling tentoongesteld. Ook de resultaten afkomstig uit Het Gemaal, uit de verschillende ateliers bij partners, en de verschillende samenwerkingen zijn in de Kunsthal te zien.

SRV-wagen

Tijdens Kunsthal LIVE OP ZONDAG is zes zondagen de tot atelier omgebouwde SRV-wagen aanwezig om in Caribische sfeer samen kunst te maken volgens het concept van All you can Art. Dit bijzondere programma brengt mensen bijeen en met elkaar in contact, en bouwt via kunst, creativiteit en talentontwikkeling aan nieuwe verbindingen tussen mensen en mooie herinneringen. All you can Art! 
 

Aftrap All you can Art