Kunsthal Rotterdam

Kunsthal Rotterdam

'Het eerste gerealiseerde ontwerp in Rotterdam van de beroemde architect Rem Koolhaas'

De Kunsthal is ontworpen door het Rotterdamse architectenbureau OMA (Office for Metropolitan Architecture) dat onder leiding staat van de inmiddels wereldberoemde Rem Koolhaas. Rem Koolhaas en Fumi Hoshino tekenden voor het ontwerp. De Kunsthal werd in 1992 gebouwd en is het eerste ontwerp van Rem Koolhaas dat daadwerkelijk gerealiseerd werd.

Het compacte tentoonstellingsgebouw biedt onderdak aan verrassend veel expositieruimte: 3300 vierkante meter, onderverdeeld in drie grote zalen, een fotogalerij en een designgalerij. Door deze indeling kunnen in de Kunsthal maar liefst vijf tot zes tentoonstellingen tegelijkertijd plaatsvinden. Een ruim auditorium, een café-restaurant, een boekenwinkel en een VIP-room maken het gebouw compleet.

 

Extra

Architectuur Rondleidingen

Urban Guides verzorgt naast rondleidingen door de tentoonstellingen ook rondleidingen door en rondom het gebouw voor groepen (max. 20 pers). Aanvragen voor een architectuur rondleiding (à € 85,-) lopen via Urban Guides of bel 010-4331628.

Architectuur podcast
Fenomenaal verhalenverteller Willem de Ridder maakte speciaal voor de Kunsthal een podcast over de architectuur van het gebouw. Zijn onconventionele tour laat je het gebouw van de wereldberoemde architect Rem Koolhaas op een nieuwe manier beleven. Ontdek spannende plekjes in de Kunsthal die je nooit eerder waren opgevallen!

De tour is geschikt voor MP3-speler, PDA, iPod en mobiele telefoon. De tour start in het auditorium van de Kunsthal, bevat vier hoofdstukken, duurt ruim een uur en is Engelstalig.
Download hier: hoofdstuk 1 (auditorium), hoofdstuk 2 en hoofdstuk 3 en extra hoofdstuk 4 (Museumpark).

(NB! Tijdens de opbouw van tentoonstellingen zijn niet alle ruimtes van de tour toegankelijk).

Mede mogelijk gemaakt door:

 

Nu te zien

Verwacht