De Kunsthal biedt een gevarieerd tentoonstellingsaanbod, met beeldende kunst, fotografie en cultuurhistorische thema’s. Het afwisselende educatieve aanbod sluit aan op de exposities en is, waar mogelijk, geïntegreerd in de tentoonstellingen en in het KunsthalLAB, een speciale ruimte voor kinderen en schoolklassen.

Het brede palet aan tentoonstellingen en de bijbehorende educatieve programma’s brengen leerlingen in aanraking met kunst, cultuur en maatschappij. Voor veel leerlingen is een bezoek aan de Kunsthal zelfs hun eerste kennismaking met kunst. De Kunsthal werkt in de voorbereiding van haar programma’s samen met scholen en studenten, om een bezoek voor de leerlingen zo relevant mogelijk te maken.

In samenwerking met Urban Guides organiseert de Kunsthal rondleidingen door de hoofdtentoonstellingen, op aanvraag te boeken door scholen en groepen.

MET DE KUNSTBUZZ NAAR DE KUNSTHAL?

Wilt u graag met uw klas de Kunsthal bezoeken, maar is vervoer een probleem? Jaarlijks organiseren de Kunsthal en ING voor ruim duizend scholieren uit de regio Rotterdam de Kunstbuzz. Wilt u kans maken op een rit met de Kunstbuzz en toegang tot de Kunsthal? Dit kunt u doen door een mail met uw gegevens en een motivatie te sturen naar Johan Gielen via educatie@kunsthal.nl

Zie ook

Nu in de Kunsthal

Peter Lindbergh. A Different Vision on Fashion Photography

vanaf 10 september

 ‘A Different Vision on Fashion Photography’ presenteert 250 foto’s samen met een aantal iconische haute-couture creaties van verschillende modeontwerpers. Ook niet eerder getoond materiaal zoals polaroids, storyboards, sets en filmfragmenten achter-de-schermen met muzen als Kate Moss en Mariacarla Boscono en video-interviews met onder anderen Nicole Kidman, Cindy Crawford, Nederlands model Lara Stone en Mika is te zien.

Binnenkort in de Kunsthal

Making Africa-Continent van hedendaags design

vanaf 1 oktober

Making Africa biedt geen alledaagse kennismaking met kunst. Vanuit verschillende disciplines breken Afrikaanse creatieven met conventionele definities van design, kunst, fotografie, architectuur en film, zoals de brilsculpturen van de Keniaanse kunstenaar Cyrus Kabiru. 

Klas aanmelden? Bekijk de mogelijkheden per onderwijsvorm:

PRIMAIR ONDERWIJS.jpg
voortgezet onderwijs en MBO.jpg
HBO en WO.jpg
ACTUEEL VOOR DOCENTEN.jpg