De Kunsthal biedt een gevarieerd tentoonstellingsaanbod, met beeldende kunst, fotografie en cultuurhistorische thema’s. Het afwisselende educatieve aanbod sluit aan op de exposities en is, waar mogelijk, geïntegreerd in de tentoonstellingen en in het KunsthalLAB, een speciale ruimte voor kinderen en schoolklassen.

Het brede palet aan tentoonstellingen en de bijbehorende educatieve programma’s brengen leerlingen in aanraking met kunst, cultuur en maatschappij. Voor veel leerlingen is een bezoek aan de Kunsthal zelfs hun eerste kennismaking met kunst. De Kunsthal werkt in de voorbereiding van haar programma’s samen met scholen en studenten, om een bezoek voor de leerlingen zo relevant mogelijk te maken.

In samenwerking met Urban Guides organiseert de Kunsthal rondleidingen door de hoofdtentoonstellingen, op aanvraag te boeken door scholen en groepen.

OPROEP VOORTGEZET ONDERWIJS

Summerschool bij de Kunsthal: All You Can Art

Het 10-jarig bestaan van Instituto Buena Bista, een vooropleidingsinstituut en plek voor hedendaagse kunst op Curaçao, wordt in de Kunsthal gevierd met een zomertentoonstelling én atelier voor talentvolle jongeren leerlingen tussen de 14 en 24 jaar. Leerlingen worden begeleid door gerenommeerde kunstenaars en werken aan hun eigen portfolio. Heeft u leerlingen in uw klas die de ambitie hebben naar de kunstacademie te gaan of een creatieve opleiding overwegen? Zij kunnen zich aanmelden voor de ‘All you can Art’ Summerschool vóór 13 april via de website van de kunsthal: www.kunsthal.nl/all-you-can-art-summerschool

Zie ook

NU IN DE KUNSTHAL

The Museum of Everything

The Museum of Everything biedt geen alledaagse kennismaking met kunst. Een parcours in de Kunsthal voert leerlingen mee in een wereld waar de gangbare regels van kunst worden vervangen door de beeldtaal van dromen, rituelen en details. The Museum of Everything presenteert een toonaangevend overzicht van meer dan honderd zogenoemde outsider artists: kunstenaars die buiten het conventionele kunstcircuit werken.

‘Verbaas mij!’ Philippe Halsman

Philippe Halsman (1906 -1979), bekend van zijn portretten van beroemdheden en zijn samenwerking met Salvador Dalí en Alfred Hitchcock, is één van de grootste 20e-eeuwse fotografen. Steeds op zoek naar nieuwe fotografische perspectieven legt zijn oeuvre een buitengewone inventiviteit en technische vaardigheid bloot.

ACTIVITEITEN

Docentenmiddag: Verleiding en verbazing in de Kunsthal

Tijdens de docentenmiddag kunt u als docent inspiratie opdoen en kennismaken met de nieuwe tentoonstellingen The Museum of Everything en Philippe Halsman. Verbaas mij!

MET DE KUNSTBUZZ NAAR DE KUNSTHAL?

Wilt u graag met uw klas de Kunsthal bezoeken, maar is vervoer een probleem? Jaarlijks organiseren de Kunsthal en ING voor ruim duizend scholieren uit de regio Rotterdam de Kunstbuzz. Wilt u kans maken op een rit met de Kunstbuzz en toegang tot de Kunsthal? Dit kunt u doen door een mail met uw gegevens en een motivatie te sturen naar Johan Gielen via educatie@kunsthal.nl

Klas aanmelden? Bekijk de mogelijkheden per onderwijsvorm:

PRIMAIR ONDERWIJS.jpg
voortgezet onderwijs en MBO.jpg
HBO en WO.jpg
ACTUEEL VOOR DOCENTEN.jpg