Nieuws

Save the date voor het Steinerweekend!

Voor iedereen die net als Steiner hoofd, hart en handen wil gebruiken, organiseert de Kunsthal op zaterdag 27 en zondag 28 september het Steinerweekend. Kom ruiken, proeven, luisteren en meedoen in één van de vele workshops over voeding & landbouw, architectuur, dans, sociaal ondernemen en kunst & design.
Zondag 28 september is het KunsthalFAMILIEdag met een programma speciaal voor jong en oud.

Alle activiteiten zijn gratis, alleen een toegangskaartje voor de Kunsthal is nodig. Aanmelden voor activiteiten is op de dag zelf in de Kunsthal. Het definitieve programma en tijden volgt op deze website.

Voorlopig programma Zaterdag 27 september 12.00 - 17.00 uur met onder meer:

  

Performance van kunstenaar Gijs Frieling
Gijs Frieling maakt muurschilderingen en schilderijen, zoals het geveldoek ‘Horizon' voor het nieuwe CitizenM hotel in Rotterdam.
In de Kunsthal schildert Gijs Frieling en vertelt hierbij zijn verhaal.

De natuur in met Jan Graafland
Ontdek de natuur samen met Jan Graafland, hoofdtuinier van Weleda.

Organische architectuur van 24H Architects
24H Architects is een Rotterdams bureau dat onder meer het in 2013 geopende  Marecollege in Leiden en het Dragspelhuset in Zweden ontwierp. De ontwerpers geven een presentatie over hun inspiratie en werkwijze.

Euritmie op de Canto Ostinato
Euritmie dans, uitgevoerd door leerlingen van het Rudolf Steinercollege Rotterdam, onder aansturing van Euritmiste Laura Vink.

Minitours door de tentoonstelling
Een gids van UrbanGuides neemt je mee langs een aantal hoogtepunten van de tentoonstelling ‘Rudolf Steiner. Alchemie van het alledaagse'.

Voedsel voor de bijen
Biodynamisch imker Jos Willemse van de Odin Imkerij geeft je een kijkje in de wereld van de bijen. Vanaf de start van de tentoonstelling heeft de Kunsthal twee bijenvolken op het dak.
* de hele dag doorlopend: doe mee en plant een bolletje in het Museumpark, zodat ook de stadsbijen voldoende voeding hebben!

Make-up workshops van Dr. Hauschka
De cosmetica van Dr. Hauschka bestaat uit zuiver natuurlijke ingrediënten. Leer van professionals hoe je stap voor stap een perfecte make-up aanbrengt.

Speeddating Sociaal Ondernemen
Kom in contact met ervaren sociaal ondernemers en ga inspirerend in gesprek tijdens een speeddate.

Kook met mij mee!
Het is lekker, het is leuk, en nog duurzaam ook: kookworkshop met alleen plantaardige ingrediënten door het Rotterdamse Proefhof.

Voorlopig programma FAMILIEdag Zondag 28 september
11.30 - 17.00 uur met onder meer:

Verhalenverteller
Begin de dag lekker rustig op een van de zitzakken in het Auditorium, en laat je meevoeren met mythische verhalen (alle leeftijden).

Euritmie op de Canto Ostinato
Euritmie optredens en workshops door leerlingen van het Rudolf Steinercollege Rotterdam, onder aansturing van Euritmiste Laura Vink (alle leeftijden).

Minitours door de tentoonstelling
Een gids van UrbanGuides neemt je mee langs een aantal hoogtepunten van de tentoonstelling ‘Rudolf Steiner. Alchemie van het alledaagse' (alle leeftijden).

Voedsel voor de bijen
Biodynamisch imker Jos Willemse van de Odin Imkerij geeft je een kijkje in de wereld van de bijen. Vanaf de start van de tentoonstelling heeft de Kunsthal twee bijenvolken op het dak.
* de hele dag doorlopend: doe mee en plant een bolletje in het Museumpark, zodat ook de stadsbijen voldoende voeding hebben! (alle leeftijden)

Workshop Bijenwas
Zelf aan de slag in het KunsthalLAB! Samen met de Immekes, biodynamische imkers uit Rotterdam, giet je bijenwas in mooie vormpjes (vanaf 7 jaar).

Ruik de Rozen
Zelf een roos ontleden en geurbuideltjes maken tijdens de Dr. Hauschka workshop in het KunsthalLAB (alle leeftijden).

Kook met mij mee!
Het is lekker, het is leuk, en nog duurzaam ook: leer koken met alleen plantaardige ingrediënten door het Rotterdamse Proefhof (vanaf 8 jaar).

Alle activiteiten zijn gratis, alleen een toegangskaartje voor de Kunsthal is nodig. Aanmelden voor activiteiten is op de dag zelf in de Kunsthal. Het definitieve programma en tijden volgt op deze website

Nu te zien

Verwacht