Nieuws

Meivakantie in de Kunsthal!

ELKE DAG DOORLOPEND

 -> Speurtocht door de tentoonstelling S.H.O.E.S. voor kinderen van 4 t/m 8 jaar.

 -> In het KunsthalLAB kun je hoge hakken passen, over de catwalk lopen en een schoen knutselen (alle leeftijden).

 -> In het Vrijheid!LAB in de tentoonstelling 'De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen' ligt de nadruk op alle facetten van vrede en verdraagzaamheid. Werk ook mee aan het gezamenlijke kunstwerk ‘Wat betekent vrijheid voor jou?' (alle leeftijden).

 -> Kijk&Doe-tocht voor kinderen vanaf 8 jaar en hun (groot)ouders. Bekijk de tentoonstelling 'De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen' aan de hand van kijk-, discussie- en doe-opdrachten.

 -> Voor jongeren van 13-18 jaar is er een Kijkwijzer waarmee je langs een deel van de 100 voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog loopt. De nadruk ligt op de persoonlijke verhalen bij de voorwerpen.

 -> Kijk&Doe-tocht door de tentoonstelling 'Van velerlei pluimage. Zeventiende-eeuwse waterverftekeningen van Andries Beeckman' voor kinderen vanaf 6 jaar en een Kijkwijzer voor jongeren van 13-18 jaar. De nadruk ligt op de verschillende culturen die naast elkaar leefden in Batavia in de Gouden Eeuw en de link naar de huidige multiculturele samenleving.

BEVRIJDINGSDAG maandag 5 mei van 11.00 tot 17.00 uur
De laatste dag van de tentoonstelling 'De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen' is op Bevrijdingsdag maandag 5 mei. Op steenworp afstand, in Het Park (Euromast), vindt tegelijkertijd het Rotterdamse Bevrijdingsfestival plaats.

VAN VELERLEI PLUIMAGE FESTIVAL
Zaterdag 10 mei 12.00 - 18.00 uur (Kunsthal geopend vanaf 10.00 uur)

Vele culturen komen samen op deze dag vol muziek, dans, eten en workshops.

MUSEUMJEUGDUNIVERSITEIT
Zondag 11 mei van 11.30 tot 12.30 uur
Hoe maakte je in de Zeventiende Eeuw een reisverslag?Nieuwsgierige kinderen van 8 t/m 12 jaar kunnen zich nu aanmelden via educatie@kunsthal.nl (€5 per college). 

Nu te zien

Verwacht