Nieuws

Keith Haring Weekend

Het ‘Revival of the Eighties' Keith Haring Weekend, op zaterdag 10 en zondag 11 oktober in de Kunsthal, biedt een breed en inhoudelijk programma met rondleidingen, lezingen, workshops, muziek, street art, dans en ‘eighties fun'. Zondag 11 oktober is het KunsthalFAMILIEdag met activiteiten voor kinderen en families.

Met op zaterdag 10 oktober:

WORKSHOPS
-> BURO NO!: maak samen met de kunstenaars van Opperclaes je eigen protestaffiche. In dit jaren 80 kantoor gaat alles nog met ‘old school' middelen en voert het serieuze karakter van de eighties de boventoon.

-> Make your own Tote-bag: de jaren 80 ‘Tote-bag', ofwel linnen tasjes, zijn weer helemaal terug in het straatbeeld. Met de hulp van straatkunstenaars Vinze en LuckyDubz maak je je eigen unieke tas. Ontdek of jij talent hebt voor de lijntechniek die Keith Haring zo typeert.

LEZINGEN
-> De grimmige jaren 80 - paralellen tussen toen en nu, door filosoof dr Gijs van Oenen.

-> Politieke kunst in de openbare ruimte- van Keith Haring tot hedendaagse kunstenaars, door kunsthistoricus Sandra Smets.  

MUZIEK EN DANS
-> Het Doelen Ensemble treedt op met minimal music uit de jaren 80 van Philip Glass en Steve Reich.

-> Vogueing door House of Vineyard

RONDLEIDINGEN
-> ‘The Political Line' - Maak kennis met het werk van Keith Haring onder leiding van een gids van UrbanGuides en een hedendaagse straatkunstenaar.

-> Sneak preview Rewriters 010, een nieuwe Rotterdamse route op basis van graffiti en street art.

COMMUNITY ART PROJECT
-> "Art is for Everyone" - Keith Haring: Doe mee aan een groot, gezamenlijk kunstwerk in de geest van Keith Haring. Tijdens het Keith Haring weekend wordt het winnende Art Challenge ontwerp van Mark Dolk door het publiek voltooid met verf en kwast.  

EN OOK
-> Drawing battles: Straatkunstenaars Vinze en LuckyDubz tonen op ‘metroborden' hun kunsten.  
-> Film: documentaire ‘The Universe of Keith Haring' van Christina Clausen

Op zondag 11 oktober KunsthalFAMILIEdag met:

DANS EN MUZIEK
-> Breakdance: Jonge breakdancers van het Hiphophuis geven demonstraties en workshops.

-> DJ Git Hyper van DemonFuzz-Records draait de echte Eighties sound.

WORKSHOPS
-> Maak je eigen button bij de buttonbar van het ‘Superduo'. Want buttons hóren bij Keith Haring en de jaren 80!

-> BURO NO!: Maak samen met de kunstenaars van Opperclaes je eigen protestaffiche. In dit jaren 80 kantoor gaat alles nog met ‘old school' middelen en voert het serieuze karakter van de eighties de boventoon.

-> Rubiks Cuben! De Rubiks Cube, wie kent het nog? In het KunsthalLAB leer je alle kneepjes.

-> Breakdance workshop door jonge dansers van het Hiphophuis.

RONDLEIDINGEN
-> Familie Tours de tentoonstelling ‘The Political Line', rondleiding door een gids van Urban Guides samen met een jonge gids die vertelt wat Keith Haring voor hem of haar persoonlijk zo bijzonder maakt.
-> Met de Kijk&Doe - speurtochten (6- 12 jaar) en Kijkwijzers (12 - 18jaar) ga je zelfstandig aan de slag in de Keith Haring tentoonstelling.

COMMUNITY ART PROJECT
"Art is for Everyone" - Keith Haring: Doe mee aan een groot, gezamenlijk kunstwerk in de geest van KeithHaring. Tijdens het Keith Haring weekend wordt het winnende Art Challenge ontwerp van Mark Dolk door het publiek voltooid met verf en kwast.  

KUNSTHALLAB
-> In het KunsthalLAB kun je zelf aan de slag: tekenen, puzzels maken, trekhondjes knippen, flipboekjes knutselen en metrotekeningen maken.

EN OOK
-> Kinki Kappers pop up barbershop: De Kinki Kappers stoppen jaren 80 kapsels in een modern jasje. Wie durft op de stoel plaats te nemen?  

Deelname aan de activiteiten is gratis, op vertoon van een Kunsthal entreeticket. Museumkaart en Rotterdampas zijn geldig!
Voor de activiteiten kan niet vooraf worden gereserveerd. Aanmelden voor workshops en rondleidingen vindt plaats op de dag zelf in de Kunsthal.

Nu te zien

Verwacht