Nieuws

Keith Haring Art Challenge

Doe mee aan de Keith Haring Art Challenge en zie je winnende ontwerp terug tijdens een community art project!

De wereldberoemde kunstenaar en activist Keith Haring (1958-1990) beschouwde kunst als een publiek recht en publiek bezit. Hij werkte daarom veelvuldig vanuit de openbare ruimte en organiseerde diverse ‘community art' projecten om een groot publiek bij zijn kunst te betrekken. Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Keith Haring. The Political Line', vanaf 20 september in de Kunsthal Rotterdam, roepen we grafisch ontwerpers, kunstenaars, muralists, tekenaars, graffiti- en street artists, designers en cartoonisten op zich te laten inspireren door Keith Haring en de titel van de tentoonstelling ‘The Political Line'.

OPDRACHT
Maak een ontwerp dat gebruikt kan worden als vertrekpunt van een fantastisch ‘community art project'. Het ontwerp is beslist geen ‘Keith Haring kopie', bevat geen Keith Haring beeldtaal, maar geeft juist de eigen, unieke stijl van de maker weer.
De werken worden beoordeeld door een gerenommeerde jury met Kunsthal directeur Emily Ansenk, directeur van de Keith Haring Foundation (New York) Julia Gruen, kunstenaar Parra en kunstenaar Jan Rothuizen.
De drie winnende ontwerpen worden gezamenlijk door het publiek voltooid tijdens Lowlands (21, 22, 23 augustus), 24 uur Cultuur in Rotterdam (12 en 13 september) of het Keith Haring Weekend in de Kunsthal Rotterdam (10 en 11 oktober). Én de winnaars zijn natuurlijk VIP gast op de opening van 'Keith Haring. The Political Line'.

Voorwaarden:
Het ontwerp moet kunnen worden geprint op zeildoek in formaat 25 x 5 meter en moet kunnen worden voltooid door het werk door een groot publiek vrij in te laten kleuren met kwast en acrylverf. Het ontwerp fungeert als drager/vertrekpunt van een groots, gezamenlijk kunstwerk.

Zend je ontwerp in als PDF én als vectorbestand (eps of ai).
Zend je ontwerp in vóór zondag 12 juli via artchallenge@kunsthal.nl, o.v.v. naam, leeftijd, woonplaats en telefoonnummer. De winnaars krijgen persoonlijk bericht. De uitslag wordt begin augustus bekend gemaakt via de website en social media van de Kunsthal.

Nu te zien

Verwacht