Nieuws

Kunsthal 'goes freaky' tijdens Museumnacht010

Op zaterdag 7 maart openen 25 musea en culturele instellingen in Rotterdam van acht tot middernacht hun deuren voor Museumnacht010. Met meer dan 65 tentoonstellingen, muziekoptredens, ontmoetingen met kunstenaars en verrassende rondleidingen kun je proeven van wat Rotterdam aan kunst en cultuur te bieden heeft. Met een passe-partout heb je toegang tot alle locaties en maak je gratis gebruik van het speciale nostalgische bus-en tramvervoer. Je koopt je passe-partout voor 17,50 euro via www.museumnacht010.nl

De Kunsthal opent tijdens Museumnacht010 het ‘Freaky Voorjaar': een variëteit aan tentoonstellingen op het gebied van hedendaagse kunst, fotografie, design en geschiedenis. Vreemd, verontrustend, duister, maar ook intens, bizar, fantasievol en sprankelend. Van de absurde, bewegende installaties van de Tsjechische kunstenaar Krištof Kintera tot de intrigerende ‘Furry' portretreeks van de Belgische fotografe Charlotte Lybeer. Ook zijn de ironische tekeningen en speelse ontwerpen van de Nederlandse kunstenaar Parra te zien.

Geniet tussen 20.00 en 24.00 uur van alle tentoonstellingen* en van optredens van Parra's band Le Le (20.45 uur), Electro door de Tsjechische band The Tchendos (21.45 uur) en de lancering van de Kunsthal Luisterroute van cabaretier Mike Boddé.

De kunst van Krištof Kintera is vreemd, verontrustend en energiek. Klik op de afbeelding en zet je geluid aan!

 

Meer over Museumnacht010: www.museumnacht010.nl 
Datum: Zaterdag 7 maart 2015, 20.00-24.00 uur
Passe-partout: 17,50 euro p.p. (voorverkoop via www.museumnacht010.nl)

Deelnemers: Aboriginal Art Gallery, Belasting- en Douanemuseum, Museum Boijmans Van Beuningen, Chabot Museum, Feyenoord Museum, Galerie Christian Ouwens, Galerie Frank Taal, Garage Rotterdam, Goethe-Instituut, KUNSTHAL ROTTERDAM, Mariniers Museum, Maritiem Museum, Museum Rotterdam, Museumwoning Huis Sonneveld, SKVR Fotografie & Media, Het Natuurhistorisch, Nederlands Fotomuseum, Het Nieuwe Instituut, RAAF, RAM &ramfoundation, Showroom MAMA, Stadsarchief Rotterdam, TENT, V2_Instituut voor Instabiele Media, WORM, Witte de With Center for Contemporary Art.

Nu te zien

Verwacht