Nieuws

Bijen op het dak van de Kunsthal

Ter gelegenheid van de Rudolf Steiner tentoonstelling wonen de bijenvolken ‘Neel' en ‘Jannie'  van de Biodynamische Odin - imkerij op het dak van de Kunsthal.

Aandacht voor de bron van het leven speelt een centrale rol in het werk van Rudolf Steiner. Hij waarschuwde in 1924 al voor de gevolgen van kunstmatige bijenteelt. "Ieder mens zou zich voor de bijen moeteninteresseren," zo zei hij, "zó belangrijk is hun taak voor al het leven op aarde."

Volg hier live de ‘Kunsthal - bijen'

Odin- imker Jos Willemse houdt ons regelmatig op de hoogte van het wel en wee van de bijen:

11 september 2014 

"Imkeren in stedelijk gebied is populair, omdat de bijen het daar doorgaans goed doen. Er wordt weinig tot geen gif gebruikt in de omgeving. Bovendien zijn er het hele bijenseizoen lang veel verschillende bijenplanten beschikbaar waar de bijen hun voedsel kunnen vinden. Neel en Jannie zijn de eerste stadsvolken van de Odin-imkerij. Het waait soms flink op het Kunsthal dak, maar tot nu toe doen de bijen het daar heel goed. Als ik de kasten een stukje optil voel ik hoe zwaar ze zijn. Dat betekent dat er al veel honing in zit. De bijen hebben de afgelopen weken voldoende voedsel kunnen vinden om de komende winter goed door te kunnen komen".

-> Bezoek tijdens het Steinerweekend op 27 en 28 september de bijen op het dak van de Kunsthal met imker Jos Willemse. Ook kun je bolletjes planten in het Museumpark, als voedsel voor de bijen.

Nu te zien

Verwacht