In een enorme markthal verkopen kleinschalig werkende producenten hun waren. In het Kooktheater staat de crème de la crème van de Nederlandse kokswereld en er zijn tientallen workshops. Het doel: een zo breed mogelijk publiek bewust maken van het bestaan van kwaliteitseten. Om culinaire tradities en ambachtelijke, kleinschalige bereidingswijzen voor de ondergang te behoeden.
De Kunsthal is voor de tweede keer de verzamelplaats voor eerlijk eten
Na het grote succes van 2004 vindt in september 2006 de tweede editie van KunsthalKOOKT plaats in de Kunsthal Rotterdam. Gedurende vier dagen en avonden kan het publiek genieten van proeverijen, kookdemonstraties en uiteenlopende culinaire belevenissen. Met dit evenement behoedt de Kunsthal culinaire tradities en ambachtelijke, kleinschalige bereidingswijzen van de ondergang door cultuur en culinair te laten samensmelten en zo een bewustwordingsproces in gang te zetten bij een breed publiek. De culturele aspecten van eten en drinken belicht de Kunsthal door eerlijk voedsel, ambachtelijke producten, kleinschalige producenten en regionale specialiteiten de inhoud van het programma te laten bepalen. Dit evenement wordt dit jaar groter van opzet. In bijna de gehele Kunsthal worden demonstraties gegeven, wordt er veel geproefd en vinden discussies, debatten en een intensief programma met de meest uiteenlopende workshops plaats.

