De in 1992 opgerichte Kunsthal Rotterdam neemt een unieke positie in binnen het Nederlandse culturele landschap. Met contrastrijke en spraakmakende tentoonstellingen en activiteiten en altijd meerdere tentoonstellingen tegelijk, weet de Kunsthal op innovatieve wijze steeds weer nieuw publiek aan zich te binden.

Het iconische gebouw, ontworpen door de vermaarde architect Rem Koolhaas, biedt zeven verschillende tentoonstellingshallen, een karakteristiek Auditorium en een sfeervol Kunsthalcafé. Een plek voor inspiratie en ontmoetingen. De Kunsthal biedt met ongeveer 25 tentoonstellingen per jaar een avontuurlijke reis langs verschillende culturen en kunststromingen. Van moderne meesters en hedendaagse kunst tot vergeten culturen, fotografie, mode en design. Met een breed programma aan activiteiten voor jong en oud, aandacht voor talentontwikkeling en vele samenwerkingen in de stad Rotterdam en ver daarbuiten. 

De kracht van samenwerken

Door samen te werken met een breed scala aan (culturele) instellingen, musea, kunstenaars en bedrijven in binnen- en buitenland zijn jaarlijks prestigieuze tentoonstellingen, nog onbekende oeuvres, intieme presentaties en onverwachte thematentoonstellingen in de Kunsthal te zien. Grote namen naast bijzondere ontdekkingen, van een hoge kwaliteit en met ruimte voor de actualiteit en het persoonlijke verhaal. De Kunsthal biedt hierbij een podium en richt de spotlights op haar partners. 

JP%20Gaultier10[1].jpg
The Fashion World of Jean Paul Gaultier, 2013
140505-FE0202-FredErnst-30cm.jpg
De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen, 2014
De Kunsthal wil verrassen en verbazen. Niet alleen de eerste keer maar telkens opnieuw

De Kunsthal als toverdoos

De Kunsthal is een ‘toverdoos’ met internationale allure, waar voortdurend crossovers te ontdekken zijn tussen verschillende (kunst)disciplines. Waar ruimte is voor nieuwe ideeën en verrassende vormen van presenteren. De Kunsthal is geen museum en benut, door het ontbreken van een eigen collectie, de vrijheid om te programmeren wat zij van belang vindt. 

MISSIE

De missie van de Kunsthal is cultuur van hoge kwaliteit toegankelijk maken voor een breed publiek. Zij biedt een 'proeverij' waarin kunst, cultuur én maatschappij een plek hebben. Met aansluitend een aantrekkelijk activiteitenprogramma,  ruimte voor het maatschappelijk debat en publieksparticipatie. 

Download hier artikelen over de Kunsthal

ZIE OOK

A.Giacometti 0012.jpg
Alberto Giacometti, 2008