29 april 2018

De tentoonstelling Hyperrealisme Sculptuur in de Kunsthal Rotterdam is een enorm succes. Vandaag - slechts zeven weken na opening - werd de 100.000ste bezoeker verwelkomd. De familie Willemse - Sabajo uit Rotterdam werd feestelijk onthaald met bloemen, een catalogus en Kunsthal goodiebag.

De meer dan  levensechte sculpturen spreken enorm tot de verbeelding van een breed publiek. De bezoekers zijn van alle leeftijden en reageren van ontroerd tot verbluft. De vijf meter lange baby ‘A Girl’ van  Ron Mueck is een grote publiekslieveling maar ook andere toegankelijke én minder toegankelijke mensfiguren zorgen voor deze overweldigende belangstelling.  De tentoonstelling is t/m zondag 1 juli te zien.   

De beelden vormen een prachtige spiegel voor de kijker maar wat vooral opvalt is dat het publiek ook gebiologeerd is door het samenspel tussen de beelden en de andere bezoekers. Om tegemoet te komen aan de behoefte van de bezoekers om de ‘huid’ van de beelden aan te raken, is aan het begin van de tentoonstelling een proefstukje van deze huid op een sokkel geïnstalleerd. Alleen dáár mag het publiek even ontdekken hoe het voelt. 

Meer in de Kunsthal

100.000e bezoeker Hyperrealisme Sculptuur_Kunsthal_foto Marco De Swart 1 LR.jpg
Familie Willemse - Sabajo in de Kunsthal. Foto: Fred Ernst
Boek je tijdslot!
Alleen online tickets. Boek nu je tijdslot. Lees hoe je samen met ons zorgt voor een fijn en veilig bezoek.
Alle maatregelen op een rij